Uručene nagrade “Žena godine 2012“

Novinarki RTV B92 Ljubici Gojgić Beogradu je 18. septembra dodeljena Nagrada žena godine" koju dodeljuju magazini The Men i The Best Shop.

Izvor:

Nagrada se dodeljuje ženama sa posebnim dostignućima, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, putem glasova koje šalju čitaoci magazina, ali i istaknuti članovi našeg društva. Nagradu su dobile uspešne žene u svojim oblastima - među njima su i Milica Delević, Slavica Ðukić Dejanović, Jelena Genčić, Snežana Divac, a naša koleginica, novinarka RTV B92 Ljubica Gojgić, proglašena je za "Ženu godine 2012" u kategoriji "Istina između redova".Ljubica Gojgić na B92 je od 2000. godine, bila je specijalni izveštač iz Haga i autorka i voditeljka emisije "Proces TV". Sedam godina radila je za nedeljnik "NIN", pratila politička i društvena zbivanja. Kao stipendista novinarske fondacije "Alfred Frendli" radila je u dnevnom listu “Pittsburgh Post-Gazette” u Pitsburgu (SAD) a pre toga bila novinarka u “Fondaciji novinara Evrope” u Parizu, kao učesnik programa koji su sponzorisale Evropska unija i Vlada Francuske. Radila u dnevnom listu “Demokratija”. Na početku novinarske karijere, od 1992-1995. radila na Radio INDEX-u kao reporterka, urednica i voditeljka kulturnog magazina. Ljubica je radila u beogradskoj kancelariji UNMIK-a, kao pomoćnica atašea za štampu. Rođena je u Užicu 1970. Govori engleski i francuski. Njena interesovanja su međunarodno pravo, politika i umetnost.

Women of The Year su po rečima organizatora “sve one žene koje su primer kako se hrabro i poletno može kretati kroz sve sfere života: posao, ljubav, roditeljstvo, izazove, uspone i padove, kako se može otmeno i na primer drugima biti žena kojoj se dive i koja je to zaslužila“

Lista nominovanih žena godine 2012:

Made in Serbia – Jelena Genčić
Without borders – Milica Delević
Kulturni poduhvat – Madlen Zepter
New Idols – Nina Janković, Danina Jeftić glumice
Super Human – Ivana Mišković
Žena u politici – Slavica Đukić Dejanović
Istina između redova – Ljubica Gojgić
Medical guru – Dr Mima Fazlagić
Regionalni razvoj – Verica Kalanović
TV Lice – Maja Nikolić RTS
Prijatelj Srbije – Amb. Danske Mette Kjuel Nielsen
Devojke za primer – Milica Mandić,Ivana Maksimović
Poslovni uspeh – Svetlana Glumac
Jake žene – Snežana Divac
PR ideas – Nevena Kurtović
Žena u trendu – Snežana Dakić
Nagrada za Istrajnost – Dragana Ćosić
Stručnost pre svega – Dr Marina Stolić
Pozitivan Uzor – Isidora Žebeljan

Vesti

Održana 11. Noć istraživača

Pod sloganom „Istraži, prikaži, znanje potraži“, 30. septembra od 17 do 22 časa u, simbolično, jedanaest gradova Srbije, održana je 11. Evropska Noć istraživača.

Vesti subota 1.10. 10:05 Komentara: 0

Otvorena sedma Noć istraživača u Srbiji

U Francuskom institutu u Beogradu svečano je danas otvorena sedma Noć istraživača u Srbiji, a šef Delegacije EU Majkl Davenport rekao je da je to prilika da se najšira publika, pre svega mladi, upoznaju sa naučnim radovima.

Vesti petak 30.09. 17:30 Komentara: 0
strana 1 od 2953 idi na stranu