Armstrongov pepeo rasut po Atlantiku

Pepeo Nila Armstronga, prvog čoveka koji je hodao po Mesecu, rasut je u petak po Atlantskom okeanu, na ceremoniji na američkom nosaču aviona Ju-Es-Es Filipin Si (USS Philippine Sea), saopštila je američka svemirska agencija NASA.

Izvor: Beta
Nil Armstrong (Foto: Wikimedia Commons)
Nil Armstrong (Foto: Wikimedia Commons)

NASA nije navela preciznu lokaciju na kojoj je održana ceremonija, već je na svom sajtu objavila fotografije sa događaja i navela da je nosač aviona isplovio iz Mejporta na Floridi.

Armstrongov pepeo rasut je uz vojne počasti i uz prisustvo njegove udovice Kerol Armstrong, dan nakon komemoracije u nacionalnoj katedrali u Vašingtonu.

Nil Armstrong umro je 25. avgusta u 83. godini, od komplikacija posle operacije srca.

Američki astronaut ušao je u istoriju 20. jula 1969, kada je postao prvi čovek na Mesecu i izjavio čuvenu rečenicu: "Ovo je mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo".

Nil Armstrong: Čovek koji je bio gore!
Reakcije na smrt Nila Armstronga
Umro Nil Armstrong

Vesti

Godišnjica smrti Džona Lenona: Poslednji trenuci legende

Pre 36 godina, 8. decembra 1980. godine, pevač, tekstopisac i suosnivač grupe “Bitls“ Džon Lenon ubijen je na putu do svog stana u zgradi Dakota u Njujorku. Njegova smrt je izazvala tugu širom sveta, došlo je do samoubistava nekoliko najvernijih fanova, a ostao je samo poznati spomenik u Central parku.

Vesti četvrtak 8.12. 18:13 Komentara: 6
strana 1 od 3057 idi na stranu