Šta u seksu može biti odvratno?

Seks je možda jedno od najvećih zadovoljstava koje sebi možete priuštiti, ali uključuje i neke aktivnosti koje u svakodnevici smatrate odvratnim. Zašto onda to zaboravljamo u krevetu?

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

22:06

Default images

Jedna mala holandska studija ispitivala je šta to žene navodi na seksualne odnose uprkos gađenju koje osećaju prema određenim pojavama.

Rezultati objavljeni u žurnalu PLoS ONE pokazali su da seksualo uzbuđenje “gasi” osećaj gađenja i omogućava damama da se potpuno prepuste prirodnim potrebama.

“Žene koje su bile seksualno uzbuđene, bile su spremne da obave zadatke koje su pre toga smatrale odvratnim”, kaže jedna od istraživača Karmmin Borg sa Univerziteta u Gruningenu.

Borg i njene kolege podelili su 90 ispitanica u tri grupe: jedna je gledala erotske filmove, druga snimke ekstremnih sportova koji su dizali adrenalin, ali ne na "seksualan" način, dok je poslednja gledala video o vozovima.

One su potom dobile 16 zadataka, koji je većina njih pre toga ocenila kao “odvratne”. Trebalo je da popiju gutljaj soka iz čaše u kojoj je prethodno plutao veliki (veštački) insekt, da obrišu ruke korišćenim ubrusom i da zagrizu kolačić koji je stajao pored živog crva.

One su takođe imale i zadatke vezane za seks, poput stavljanja lubrikanta na vibrator.

Žene u “grupi uzbuđenih” smatrale su da su svi ti zadaci manje neprijatni, nego što su to mislile dame iz druge dve grupe.

Danijel R. Keli, profesor filozofije na Purdue univerzitetu objašnjava da je odvratnost “produžetak našeg imunog sistema” koji ljude sprečava da se zaraze.

“Odvratnost je emocija. Ona nas sprečava da pojedemo stvari koje nas mogu otrovati ili da dođemo u dodir sa stvarima koje nose infekcije”, objašnjava on.

Iako žene pokazuju više odvratnosti prema određenim pojavama, seksualno uzbuđenje, kako je studija pokazala, parališe tu reakciju.

Da li postoji nešto u seksu što smatrate odvratnim?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: