Preživeo brodolom u plastičnoj gajbi

Jedan 19-godišnji ribar čiji je brod potonuo uz obale Aljaske, uspeo je da preživi plutajući na otvorenom moru više od 24 sata u plastičnoj gajbi za ribe, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug
rajan Haris na sigurnom....(Foto: Beta)
rajan Haris na sigurnom....(Foto: Beta)

Rajan Haris izjavio je lokalnim medijima u Sitki, na Aljasci, da se bodrio pevajući pesme kako bi ostao budan tokom noći dok je gajba poskakivala po talasima.

"Neprestano sam sebi ponavljao: Ja sam Rajan Hanter Haris i neću umreti ovde", kazao je mladić nakon što je u subotu izvučen iz ledenog mora.

Haris je sa svojim kolegom Stonijem Hofmanom pošao u petak u ribolov, u 8,5 metara dugom brodu. Bili su oko dve milje udaljeni od obale, kada je njihov brod udario o talas visok 2,5 metra i prevrnuo se.

...i u ribarskoj gajbi u trenutku spasavanja (Fotop: Beta)
...i u ribarskoj gajbi u trenutku spasavanja (Fotop: Beta)

Hofman je uspeo da pronađe pojas za spasavanje i otpliva do obale gde je obavestio obalnu stražu.

Haris je proveo oko 26 sati u platičnom koritu na otvorenom moru pre nego što ga je pronašla posada drugog ribarskog broda. Ubrzo zatim je helikopterom prebačen na kopno.

Dvojica ribara preživeli su samo sa manjim povredama. Haris je posebno zaradio žuljeve na rukama od grčevitog držanja za gajbu i posekotinu iznad oka, gde ga je, u jednom trenutku, udarila spasonosna gajba.

Vesti

Ruskinje hoće Srbe za muževe

Srbi su lepi, markantni, zavodljivi, pažljivi... Naizgled mačo muškarci, a u duši su nežni i pitomi“... „Na kom sajtu mogu da nađem neke fine Srbe. Bila sam u Crnoj Gori, upoznala jednog Srbina, opčinio me je, ali on je zauzet“...

Vesti subota 28.05. 12:59 Komentara: 0

Rusija pravi prvi svemirski taksi za turiste

Ruska kompanija Energia planira da napravi "svemirski taksi" koji bi odvezao ljude na mesec. Energia je otkrila planove da radi na svemirskoj letelici teškoj 11,4 tone koja bi teret i kosmonaute prevezla na površinu Meseca za pet dana.

Vesti petak 27.05. 21:11 Komentara: 11
strana 1 od 2784 idi na stranu