Ljubica Gojgić je "Žena godine 2012"

Novinarka B92 Ljubica Gojgić proglašena je za "Ženu godine 2012", od strane magazina The Men i The Best Shop, u kategoriji "Istina između redova".

Izvor:

Nagrada "Women of the Year" se dodeljuje ženama sa posebnim dostignućima, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, putem glasova koje šalju čitaoci magazina, ali i istaknuti članovi našeg društva. Ljubice Gojgić nominovana je među drugim uspešnim ženama u oblastima svog delovanja, kao što su Milica Delević, Slavica Ðukić Dejanović, Jelena Genčić, Snežana Divac.

Ljubica Gojgić na B92 je od 2001, bila je specijalni izveštač iz Haga i autorka i voditeljka emisije "Proces TV". Sedam godina radila je za nedeljnik "NIN", pratila politička i društvena zbivanja. Kao stipendista novinarske fondacije "Alfred Frendli" radila je u dnevnom listu “Pittsburgh Post-Gazette” u Pitsburgu (SAD) a pre toga bila novinarka u “Fondaciji novinara Evrope” u Parizu, kao učesnik programa koji su sponzorisale Evropska unija i Vlada Francuske. Radila u dnevnom listu “Demokratija”. Na početku novinarske karijere, od 1992-1995. radila na Radio INDEX-u kao reporterka, urednica i voditeljka kulturnog magazina. Ljubica je radila u beogradskoj kancelariji UNMIK-a, kao pomoćnica atašea za štampu. Rođena je u Užicu 1970. Govori engleski i francuski. Njena interesovanja su međunarodno pravo, politika i umetnost.

Women of The Year je nagrada koja promoviše izuzetne žene Srbije, koje u modernom vremenu uspevaju da budu i lepe i uspešne u mnogo različitih kategorija: poslu, privatnom životu, porodici. One unose optimizam u živote drugih, ne odustaju od kreiranja sveta koji je zanosan i čaroban, ma kako da su okolnosti života u Srbiji iskušenje.

Women of The Year su sve one žene koje su primer kako se hrabro i poletno može kretati kroz sve sfere života: posao, ljubav, roditeljstvo, izazove, uspone i padove, kako se može otmeno i na primer drugima biti žena kojoj se dive i koja je to zaslužila.

Women of The Year slavi one najčarobnije osobine žena zbog kojih su magične: osmeh, veštinu, strpljivost, izdržljivost, kreativnost, viziju, lepotu, šarm, avanturu, predanost.

Svečana dodela nagrada biće održana 18. septembra, u restoranu Kameleon, u Grand kazinu, sa početkom u 20 časova.

Women of The Year 2012 - Godišnja nagrada veličnastvenim ženama Srbije

Lista nominovanih žena godine 2012:

Made in Serbia – Jelena Genčić
Without borders – Milica Delević
Kulturni poduhvat – Madlen Zepter
New Idols – Nina Janković, Danina Jeftić glumice
Super Human – Ivana Mišković
Žena u politici – Slavica Đukić Dejanović
Istina između redova – Ljubica Gojgić
Medical guru – Dr Mima Fazlagić
Regionalni razvoj – Verica Kalanović
TV Lice – Maja Nikolić RTS
Prijatelj Srbije – Amb. Danske Mette Kjuel Nielsen
Devojke za primer – Milica Mandić,Ivana Maksimović
Poslovni uspeh – Svetlana Glumac
Jake žene – Snežana Divac
PR ideas – Nevena Kurtović
Žena u trendu – Snežana Dakić
Nagrada za Istrajnost – Dragana Ćosić
Stručnost pre svega – Dr Marina Stolić
Pozitivan Uzor – Isidora Žebeljan

Vesti

Ukrajina ostaje bez Evrovizije?

Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin "Pesme Evrovizije 2017" ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre.

Vesti sreda 29.03. 21:35 Komentara: 5

Tehnologije budućnosti koje će promeniti našu svakodnevicu

Mlada Amerikanka Kala Luks u januaru 2015. je rodila blizance, Levija i Koltona. Tri meseca kasnije,Leviju je dijagnostifikovana teška kombinovana imunodeficijencija (SCID). Deca obolela od te bolesti imaju toliko narušen imunološki sistem da mogu da žive isključivo u sterilnim uslovima u zaštitnom balonu, koji ih štiti od potencijalno smrtonosnih infekcija.

Vesti sreda 29.03. 14:24 Komentara: 0
strana 1 od 3215 idi na stranu