Šta vam neće popraviti raspoloženje

Ima dana kada se osećate kao da su vam sve lađe potonule i verovatno pokušavate da učinite nešto kako biste izašli iz takvog raspoloženja.

Život

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2012.

11:15

Default images

Međutim, problem je što nas neće sve stvari razvedriti, a neke će čak imati negativan učinak na naše zdravlje ili novčanik...

1. Hrana

Ako vam je dosadno ili ste pod stresom, lako ćete se okrenuti hrani. Mnogi ljudi ne jedu samo kada su gladni nego često i iz emocionalnih razloga. Možda je to nešto što smo naučili u detinjstvu kada su nam roditelji davali slatkiše da bi nas utešili. Problem je u tome što vas ni omiljeni slatkiši neće rešiti očaja, a verovatno ćete se nakon njega osećati još lošije.

2. Alkohol i cigarete

Ako vino ne pijete iz užitka nego ponekad osećate kako vam treba čaša vina (ili bilo kojeg drugog pića) vreme je da preispitate svoje navike. Možda se već radi o alkoholizmu. Možete biti vrlo daleko od opijanja, ali to ne znači da nemate problem s alkoholom. Otvaranje boce kada ste u depresiji ne pomaže. U najboljem slučaju možete da zaboravite šta vas muči, ali ujutro će problemi opet biti tu, plus mamurluk. Što se tiče cigareta mnogi kažu kako na neki način otklanjaju stres, ali ako se uvučete u zavisnost kreiraćete još veće probleme. Radije istražite neke bolje tehnike opuštanja od cigareta.

3. Šoping

Nema ništa loše u tome da koristite svoj novac kako biste više uživali u životu, ali ako preterujete znak je za uzbunu. Ako sebi kupujete stvari koje inače ne možete priuštiti, samo ćete kasnije osećati još veći stres. Čak iako imate dovoljno novca kupovina gomile nepotrebnih stvari koje zapravo ni ne želite ima negativan učinak, piše Cover magazin.

Šta je onda dobro i šta treba da radimo?

1. Vežba

Vežba je 100 posto prirodni način da trenutno popravite raspoloženje bez ikakvih negativnih posledica.

2. Učinite nešto za druge

Nije nužno da se učlanite u neku volontersku organizaciju, ali učinite li nešto lepo za svoje najbliže, porodicu, komšije ili prijatelje i vi ćete se osećati bolje.

3. Usavršavajte se

Kada ste potišteni stvaranje je najbolji lek. Učinite nešto, učite, radite bilo šta na sebi, svom domu, bavite se cvećem, pomozite zajednici… Osećaj korisnosti i ostvaenosti tera najuspešnije sve negativne emocije.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: