Majmuni koji vole da piju (VIDEO)

Na Karibima, vervet majmuni haraju popularnim plažama i ljudima kradu slatke alkoholne koktele, a sve to samo zbog toga da bi se dobro napili.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2012.

17:22

Default images

Pre 300 godina vervet majmuni dovedeni su na Karibe iz južne i istočne Afrike (najviše ih je bilo, a i dalje ih ima u Etiopiji, Somaliji, ređe u južnom Sudanu, JAR-u), zajedno sa robovima koji su radili na proizvodnji ruma.

U dokumentarcu "Weird Nature" predstavljeni su majmuni kojima je pijančenje i bančenje po plažama gotovo običaj. Naučnici kažu da posmatranjem ovih majmuna možemo da naučimo mnogo o ljudskoj navici ispijanja alkohola.

Na primer, ovo društvo majmuna zaista je slično društvu ljudi: jedan od njih odbija alkohol, drugi se brzo napije, a treći sva pića pije do zadnje kapi - sve dok ne završi sa sve "četiri u vis". Zanimljivo je takođe, da ovi majmuni najviše poštuju onog koji najviše popije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: