Baltički NLO je nacističko tajno oružje?

Bivši švedski mornarički oficir i stručnjak za II. svetski rat Anders Autelus izjavio je da sonarni snimci ukazuju da bi tajanstveni objekat snimljen na dnu Baltičkog mora mogao biti deo nacističkog sistema za borbu protiv podmornica

Život

Izvor: Tportal

Petak, 13.07.2012.

17:40

Default images

Prema Autelusu, nemačka vojska je u vodama Baltika postavljala žičane mreže koje su zbunjivale savezničke radare i uzrokovale sudare njihovih podmornica. Snimljeni NLO bi u tom kontekstu mogao biti sidro, odnosno baza jednog takvog uređaja koji je trebao da blokira britanske i ruske podmornice. Autelus je za list Expressen objasnio da su slične strukture od betona i čelika gradili i Britanci.

“Ovo je područje bilo ključno za nemačku ratnu mašineriju jer je većina kugličnih ležajeva za njihove tenkove i kamione dolazila odande. Bez njih, nemačka vojska bi stala. Ovaj uređaj nadilazi sve što je dosad pronađeno i predstavlja važno vojno otkriće. Ova teorija bi takođe objasnila zašto oprema ronilaca ne radi u njegovoj blizini zbog debelog betona i čelika od kojih je sagrađen”, objasnio je švedski stručnjak.

NLO u Baltiku uništava svu elektronsku opremu

Prema njegovom tumačenju, čelične mreže s vremenom je izgrizla rđa, a za njom su ostale rupe koje se vide na snimcima tima Ocean X.

Ovu ideju deli i profesionalni ronilac Stefan Hogeborn, član tima Ocean X. “To je dobar kandidat za moguće rešenje ove misterije. Objekat se nalazi tačno ispod brodske rute. Verovatno je strašno težak”, rekao je Hogeborn.

Jedini problem u Autellusovoj teoriji je veličina snimljenog 'NLO-a'. Naime, veličina misterioznog objekta na snimcima je oko 70 metara, dok su nemačka sidra za mreže uglavnom bila puno manja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: