Kako bi vanzemaljci mogli da izgledaju

Možemo da zaboravimo na male zelene, pošto stručnjaci smatraju da bi vanzemaljci mogli da izgledaju poput ogromnih meduza.

Život

Izvor: B92

Petak, 06.07.2012.

17:00

Default images

Megi Aderin, ekspert za satelite, smatra da ako postoji vanzemaljski život, on je definitivno čudniji nego što bi mogli da zamislimo.

Sačinjena iz silikona, pre nego iz ugljenika koji predstavlja bazu za život kakav poznajemo, stvorenja bi bila u mogućnosti da žive apsorbujući svetlost putem kože i hemikalije kroz velika usta a komunicirala bi putem svetlosnih impulsa.

Iako bi podsečaćala na meduze, stvorenja ne bi živela u vodi već u atmosferi planeta poput Jupitera gde bi samo plutale naokolo.

Takođe, donja strana bila bi im narandžaste boje koja bi služila kao kamufaža od predatora, dok bi nastavci u obliku luka služili kao balast za otpuštanje ili primanje gasa – kako bi se stvorenja održavala u atmosferi.

Kao inspiracija za osmišljavanje njihovog mogućeg izgleda poslužila su nedavno otkrivena stvorenja u velikim morskim dubinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: