„NLO“ u Baltiku uništava svu elektroniku

Ronioci i dalje pokušavaju da istraže poreklo nepoznatog objekta koji leži na dnu Baltičkog mora, ali oprema kojom se služe u tom poduhvatu prestaje da funkcioniše čim mu se približe, prenosi Daily Mail.

Život

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2012.

21:40

Default images

"Sve što ima bilo kakve veze s elektronikom – od kamere do satelitskog telefona, prestaje da radi čim se nađemo iznad predmeta koji pokušavamo da proučimo“, kaže ronilac Štefan Hogerborn, član tima Ocean X koji radi na ispitivanju „NLO“.

Između objekta i dna nalazi se prazan prostor od oko četiri metra, a sa strane je zaobljen, poput pečurke. Prekriven je nekom vrstom čađi, koja je dodatno zbunila naučnike.

U blizini je primećeno nešto što podseća na pistu za sletanje, ali još se ne zna da li je to put kojim je ovaj neobični objekat dospeo na dno.

Objekat je pronađen prošle godine ali se zbog nedostatka sredstava nije mogao okupiti tim koji bi detaljno pogledao ono što se iz daljine činilo predmetu sličnom disku.

“Ne znamo da li je u pitanju prirodni fenomen ili objekat. Pojavio se na sonaru kad smo tražili olupine iz Drugog svetskog rata. Čuli smo mnogo objašnjenja - pa čak i da je to neka vrsta puta do unutrašnjeg sveta”, kažu ronioci. Iako su ronioci uzbuđeni zbog otkrića, drugi su skeptični i dovode u pitanje tačnost tehnoloških podataka.

U prošlosti je čest slučaj bio da tehnologija zbuni s prikazima stranih objekata, samo da bi se na kraju otkrilo da je reč o neobičnim, ali prirodnim formacijama stena.

"NLO" na dnu Baltičkog mora

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: