"NLO" na dnu Baltičkog mora

Objekat neobičnog oblika pronađen je na dnu Baltičkog mora na kraju 300 metara dugog udubljenja na samom dnu. Iako skeptici smatraju da bi detaljno istraživanje predmeta pobilo teorije o NLO-u na dnu mora, švedski istraživači priznaju kako su izronili s mnogo više nejasnoća nego što su ih imali kada su krenuli u istraživanje.

Život

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2012.

13:43

Default images

Predmet ima zaobljene strane i hrapave ivice. Ronilac Piter Lindberg rekao je kako su članovi tima prvo pomislili da je reč o kamenu, ali se uskoro ispostavilo da nisu u pravu. Naime, u središtu objekta, koji ima prečnik od oko 18 metara, nalazi se rupa u obliku jajeta. Zanimljivo je da stene pronađene u okolini pronalaska izgledaju poput malih ognjišta.

“To je neobično, jer u Baltičkom moru nikada nije prijavljena vulkanska aktivnost. Kao laik mogu samo da nagađam kako je priroda uspela da stvori nešto ovakvo i bez sumnje to je najčudnija stvar koju sam doživeo kao profesionalni ronilac”, izjavio je Lindberg.

S njim se slažu i druge kolege, poput Stefana Hogeborna, drugog člana “Ocean X” istraživačkog tima. On tvrdi kako nije uobičajeno videti tako spaljeno kamenje na morskom dnu, i da nešto slično u svojih 20 godina karijere nije video.

Objekat je pronađen prošle godine ali se zbog nedostatka sredstava nije mogao okupiti tim koji bi detaljno pogledao ono što se iz daljine činilo predmetu sličnom disku.

“Ne znamo da li je u pitanju prirodni fenomen ili objekat. Pojavio se na sonaru kad smo tražili olupine iz Drugog svetskog rata. Čuli smo mnogo objašnjenja - pa čak i da je to neka vrsta puta do unutrašnjeg sveta”, kažu ronioci.

Iako su ronioci uzbuđeni zbog otkrića, drugi su skeptični i dovode u pitanje tačnost tehnoloških podataka. U prošlosti je čest slučaj bio da tehnologija zbuni s prikazima stranih objekata, samo da bi se na kraju otkrilo da je reč o neobičnim, ali prirodnim formacijama stena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: