Misteriozno stvorenje iz okeana (VIDEO)

Podvodne istraživačke kamere u okeanu snimile su jedno neobično i dosad neviđeno biće. Iako na prvi pogled izgleda kao meduza, na sebi ima netipične izrasline.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

11:40

Default images

Naučnici su pregledajući snimke mislili kako bi mogla biti i placenta kita, ali zbog neobičnih izraslina i zbog toga što se biće kreće svojom voljom, a ne upravljano morskim strujama, odbacili su tu teoriju, piše Daily Mail.

Istraživači su zaključili kako najviše podseća na meduzu Stygiomedusa Gigantea koja može narasti i do šest metara, ali je viđena samo 114 puta u 110 godina pa se o njoj ne zna mnogo. Međutim, iako ovo poređenje ima smisla, naučnici su ipak primetili da stvorenje poseduje organe koji nikada pre nisu bili viđeni na meduzi.

Britanski mediji nazvali su biće "misterioznim mehurom" zbog njegovog izgleda, a naučnici se nadaju da će uskoro saznati nešto više o neobičnom stvorenju iz dubina okeana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: