Bizaran život Adolfa Hitlera

Nacistički vođa Adolf Hitler obožavao je luksuzne automobile, bio je zavisnik od kokaina, nekontrolisano ispuštao gasove kao posledica vegetarijanske ishrane i primao injekcije sa semenom mladih bikova kako bi bio u formi za seks sa Evom Braun, otkrivaju istorijski dokumenti koji će uskoro biti na aukciji.

Život

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

16:51

Default images

Kako prenose američki mediji, zbirka se sastoji od poverljivog izveštaja na 47 strana o Hitlerovom zdravstvenom stanju, koji je sačinjen nakon rata u razgovoru sa šestoricom njegovih lekara.

Ona sadrži i izveštaj na 178 strana u kome je jedan od Hitlerovih glavnih lekara dr Ervin Gising zapisivao pojedine firerove izjave, poput "Čerčil i Ruzvelt nisu nikakav politički ni vojni faktor" i nacrtao detaljnu skicu čuvenog firerovog skrovišta "Vučje jazbine".

Dokumenta, koja su dosad veoma retko izlagana u javnosti, biće stavljena na licitaciju 8. i 9. maja u organizaciji američke onlajn aukcijske kuće "Aleksander Historikal Okšns".

Poverljivi lekarski izveštaj sadrži nekoliko rendgen snimaka Hitlerove lobanje, kao i detaljan opis njegovog zdravstvenog stanja. Iz njega se saznaje da su Hitler i Braunova imali seksualne odnose, iako su spavali u odvojenim krevetima i da je firer primao injekcije sa semenom mladih bikova kako bi podstakao svoj libido.

U odeljku "seks karakteristike" piše da Hitlerovi "seksualni organi nisu pokazivali znake abnormalnosti, ni patologije. Hitler je izuzetno uživao u društvu atraktivnih žena, posebno tokom godina uspona na vlast. Kasnije, njegov libido je očigledno bio sublimiran zbog sve veće odgovornosti".

U izveštaju se navodi i da je zbog vegetarijanske ishrane Hitler "patio od nekontrolisanog ispuštanja gasova" i da je nacistički vođa zbog toga pio pilule.

Hitler je koristio kokain da bi umirio bol u sinusima i grlu, ali su lekari u jednom trenutku bili primorani da mu smanje dozu, jer je postao zavisnik od ove droge koja je podizala njegovo raspoloženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: