Hitlerovi ostaci su na Antarktiku?

Pre nekoliko dana ruski naučnici uspeli su da dođu do najvećeg jezera pod antarktičkim ledom, jezera Vostok. Smatra se da je staro čak 20 miliona godina, a pojavila se i teorija prema kojoj se posmrtni ostaci Adolfa Hitlera nalaze upravo tamo.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Sreda, 08.02.2012.

14:20

Default images

Iako je cilj naučnika da u jezeru Vostok otkriju nove oblike života i kako je tekla evolucija pre ledenog doba, neki su se upustili i u raspravu o postojanju nacističke tajne baze na tom području gde se navodno nalaze i posmrtni ostaci Adolfa Hitlera i njegove supruge Eve Braun.

Smatra se da kako se deo nacista krajem Drugog svetskog rata preselio na Antarktik gde su izgradili vojnu bazu u blizini jezera Vostok, piše ruski portal Ria Novosti.

Svoju tvrdnju potkrepljuju izjavom nacističkog admirala Karla Donitza iz koje se moglo naslutiti da nešto na Antarktiku zaista i postoji.

"Nemačka podmornička flota je ponosna na to što je na drugom kraju sveta stvorila za Firera utvrđenje koju je nemoguće napasti", izjavio je 1943. godine Donitz.

Prema nemačkim vojnim arhivama, nekoliko meseci nakon što se Nemačka predala Saveznicima 1945. godine, jedna je nemačka podmornica stigla do južnog pola, a njena je posada konstruisala ledenu pećinu u kojoj su navodno sakrili nekoliko kutija relikvija, uključujući i Hitlerove tajne spise.

Neki veruju da je kasnije do Antarktika doplovila još jedna podmornica koja je dopremila posmrtne ostatke Adolfa Hitlera i njegove supruge Eve Braun kako bi ih kasnije bilo moguće klonirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: