Poplava Milka krava u Ex-Yu?

Nadomak Živinica u selu Gračanica u BiH, u štali porodice Kozarević krava Bjelava je otelila ljubičato tele, a lila tele ugledalo je svetlost dana i u Osečko-baranjskoj županiji.

Život

Izvor: Dnevni avaz, Index, B92

Utorak, 24.01.2012.

14:26

Default images

Iako dugo godina imaju stoku, ovo je iznenadilo domaćine Muniba i Muniru. Žensko bledoljubičasto tele staro pet dana, jedinstven je slučaj u Tuzlanskom kantonu, a možda i celoj BiH.

Kako je kazala Munira, ovo je jedanaesto tele krave Bjelave.

“Ovu kravu sam pre 10 godina dobila od svojih roditelja. Bjelava se do sad 10 puta telila i nikad nije bilo ovako neobično tele, jer je bilo smeđe ili crne boje. Zbog komplikacije zvali smo veterinara. Svima nam je bilo neobično, ali kad smo ga izneli na dnevnu svetlost, videli smo da ima blagu svetlu ljubičastu boju”, rekla je Munira.

Nesvakidašnji događaj izazvao je interesovanje mnogih, pre svega komšija, ali i neznanih ljudi koji dolaze da vide "čudo neviđeno", kojem su Kozarevići već dali ime “Milka”.

Veterinar Alibeg Salihović tvrdi da se ne radi o domaćoj rasi, već da je izvršena veštačka oplodnja, kao i da je rasa ukrštena sa simentalskom i crnim hoštajnom.

Iz Udruženja proizvođača mleka Osiječko-baranjske županije ponosno su izvestili kako je u Čamagajevcima, na farmi predsednika zadruge Ivice Miketeka, na svet takođe stigla "ljubičasta" prinova.



Predsednik udruženja kaže da, iako je već dugi niz godina u stočarstvu, nije imao ovakav slučaj.

Veterinari su takođe iznenađeni. Možda u postavljenim fotografijama i video zapisu ne dolazi boja do izražaja jer je bilo dosta mračno, ali na jakom svetlu, dlaka teleta je zaista svetlo ljubičasta", stoji u saopštenju objavljenom na stranicama udruženja.

Saznajte više o ljubičastom teletu rođenom u Čačku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: