Kako da napravite red u ormaru?

Ako vam nije na dohvat ruke ili je pak ne možete videti, tu odeću nikada nećete ni obući. To je osnovno pravilo organiziranja ormara. Zato, sledite jednostavna uputstva i konačno omogućite onoj seksi maloj crnoj haljini koju ste kupili još prošle godine da ugleda svetlost dana.

Život

Izvor: tportal.hr

Nedelja, 22.01.2012.

11:59

Default images

Pre nego što započnete sa slaganjem i premeštanjem odeće i modnih dodataka, bacite se na uređenje samog ormara.

Ukoliko imate ugradni ormar ili onaj bez unutrašnjih strana, bitno je da napravite dobar kontrast između odeće i zidova radi bolje preglednosti. Bela boja je prihvatljiva, ali treba razmisliti i o nekim varijantama svetle žute ili o jarkim tapetama.

Preporučuje se da odeću prvo sortirate po vrsti, a zatim po bojama. U zavisnosti od količine odeće koju imate, ormar tematski podelite na dodatne sekcije, poput one za odeću dugih rukava ili za odeću dužih krojeva.

Za bolju preglednost, džempere i pantalone treba da držite na otvorenim policama, a ne u fiokama. Ukoliko vam se često desi da se u ormaru stvori neuredna gomila džempera i majica bačenih bez reda i svrhe, sledeći savet će vam dobro doći.

Pripazite da "toranj" majica ne bude viši od 20-25 centimetara, najdeblje džempere složite na samo dno gomile jer bi se u suprotnom "toranj" mogao urušiti. Prilikom slaganja odvojite majice kratkih rukava od onih s dugim, kardigane i dolčevite, pa ćete tako izbeći neprestano prekopavanje po ormaru.

Kako biste sprečili da u vašoj fioci s donjim vešom ne nastane haos, kupite ili sami uz pomoć kartona ili plastike napravite fioku s pregradama. One će sprečiti nastanak nereda kao i mogućnost da kukice na grudnjacima oštete ono finije rublje.

Na zadnji deo ormara možete postaviti ploču od plute koja je multifunkcionalna. Naime, na nju, pomoću ekserčića ili čioda možete obesiti nakit, poput ogrlica, narukvica i naučnica, a može poslužiti i za stavljanje fotografija i slika koje vas inspirišu za najbolje modne kombinacije.

Može biti gotovo nemoguće razlikovati farmerke koje su naslagane i zgurane jedne na druge, posebno ako su slične boje. Trakicom označite farmerke prema stilu pa ih zatim poslažite od tamnijih ka svetlijim.

Kako bi ormar delovao što urednije, a odeća u istoj ravni, odaberite identične vešalice za celi ormar. Nakon što odeću preuzmete s hemijskog čišćenja, odmah uklonite zaštitnu foliju jer, osim što stvara utisak neurednosti, vašu odeću drži u okruženju opasnih hemikalija.

Kako biste sprečili padanje odeće s vešalica, na džemperima i majicama zakopčajte gornje dugme, a na pantalonama zakopčajte rajsferšlus.

Pantalone na vešalicu obesite onako kako želite da ih nosite – ako želite da budu "na peglu" obesite ih bočno, a ukoliko želite da budu bez nabora, obesite ih ravno.

Drvene vešalice izgledaju jako lepo, ali nažalost, bespotrebno troše neophodan prostor kog u ormaru uvek nedostaje.

Birajte one tanke, plastične, koje će sprečiti klizanje odeće, ali i zauzeti manje mesta. Za lakše organizovanje police s torbama koristite organizatore, poput onih koje se koriste na policama za knjige. Velike torbe stavite jednu do druge, a one manje "clutch" torbice složite jednu na drugu.

I kod pospremanja nakita treba slediti određena pravila. Kopče uvek držite zakopčanim kako biste smanjili mogućnost petljanja i gubitak privezaka, a veće lančiće i nakit obesite na kukicu u ormaru kako bi vam bili pri ruci.

Ako imate prostora u stanu, u nekom kutku montirajte policu na zidu za cipele i od pogleda je sakrijte kakvom slatkom zavesom. Ukoliko to nije moguće, instalirajte policu blizu vrata, a cipele poslažite prema bojama.

Visoke čizme držite na podu, a za vrijeme toplijih meseci stavite ih u kutiju i stavite ispod kreveta. Izbegavajte gomilanje neurednih cipela iza vrata jer tada nikada nećete znati tačno šta imate i izgubićete mogućnost sjajnih modnih kombinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: