Snimljeno kanadsko čudovište iz Loh Nesa?

Na prvi pogled čini se da je u pitanju samo veliki talas na površini jezera Okangan u Britanskoj Kolumbiji, ali Ričard Huls tvrdi da je u pitnaju obris velikog morskog stvorenja.

Život

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2011.

11:43

Default images

Ričard Huls veruje da je uspeo da snimi stvorenje zvano Ogopogo, stvorenje koje važi za kanadsko čudovište iz Loh Nesa.

„Stvorenje se nije kretalo u istom pravcu kao i talasi. Siguran sam da nije bio u pitanju talas pošto su obrisi bili drugačije boje. Snimak pokazuje da tamo ima nečega“, izjavio je Huls za lokalne medije.

Ogopogo je do sada, po navodima vlasti, primećen preko hiljadu puta od 1860. godine, a po legendi, u pitanju je stvorenje nalik na zmiju dugo 12 metara sa dve grbe na leđima, poput čudovišta iz Loh Nesa, koje je svim putnicima preko jezera tražilo da podnesu žrtvu.

Bendžamin Radford, novinar naučnog magazina „Skeptical Inquirer“, koj se bavi razotkrivanjem brojnih mitova, smatra da je u pitanju najverovatnije deblo a ne neko mitsko stvorenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: