Hitler umro u Argentini prirodnom smrću?

Britanski novinari Džerard Vilijams i Sajmon Danstan objavili su teoriju potkrepljenu "neverovatnom količinom dokaza", da Adolf Hitler nije umro u bunkeru u Berlinu 1945. godine, već kao starac u Južnoj Americi.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.10.2011.

20:35

Default images

Iako se većina istoričara slaže da je Hitler izvršio samoubistvo u bunkeru u Berlinu 1945. godine, Vilijams i njegov koautor na knjizi "Sivi vuk: Hitlerov beg", tvrde da njihovo istraživanje, zasnovano na novim, klasifikovanim dokumentima i forenzičkim testovima, to dovodi u pitanje.

"Ne želimo da iznova pišemo istoriju, ali dokazi do kojih smo došli o Hitlerovom bekstvu u Južnu Ameriku, suviše su neverovatni da bismo ih ignorisali", rekao je Vilijams za Skaj njuz.

Prema novoj teoriji, Hitler je najverovatnije, posle Drugog svetskog rata živeo u svojoj rezidenciji u Argentini.

"Nema forenzičkih dokaza o njegovoj ili o smrti Eve Braun, dok su izjave svedoka o njihovom životu u Argentini veoma uverljive", rekao je Vilijams.

Prema tvrdnjama iznetim u knjizi, Hitler i Eva Braun, tajno su 1945. godine odleteli iz Nemačke u Argentinu, gde su živeli 17 godina i podigli dve ćerke.

Hitler je, prema ovoj teoriji, umro prirodnom smrću 1962. godine.

U knjizi su, takođe, iznete optužbe na račun američke obaveštajne službe, jer je, kako se navodi, dozvolila diktatoru da pobegne u Argentinu, u zamenu za pristup nacističkoj ratnoj tehnologiji.

Vilijams tvrdi da su sovjetski lider Staljin, američki predsednik Dvajt Ajzenhauer, direktor FBI Edgar Huver "znali da nema dokaza da je Adolf Hitler umro u bunkeru".

"Teško je razumeti zašto je veliki deo do sada objavljenog materijala koji smo predstavili u knjizi godinama ignorisan", rekao je Vilijams.

Vilijams je dodao i da su novi dokazi pokazali da su delovi Hitlerove lobanje koje su Rusi odneli, zapravo pripadali mladoj ženi, kao i da su neki od svedoka u Argentini, koji su sa njim i Danstanom radili na knjizi dobijali pretnje smrću od nepoznatih osoba.

Film po knjizi "Sivi vuk" već se snima i trebalo bi da bude završen u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: