Pronađeni dokazi o postojanju Jetija

Međunarodni tim naučnika prikupio je "nepobitne dokaze" o postojanju Jetija u ruskoj oblasti Kemerovo, u Sibiru, saopštile su lokalne vlasti.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.10.2011.

15:11

Default images

"Tokom ekspedicije u pećini Azaskaja, istraživači su naišli na nepobitne dokaze da snežni čovek zaista postoji i da živi u planinskoj oblasti Šorija", ističe se u saopštenju koje je sinoć objavljeno na Internetu.

"Pronađeni su otisci stopala snežnog čoveka, njegova jazbina kao i način na koji označava svoju teritoriju. U jednom od otisaka stopala pronađene su dlake za koje se veruje da pripadaju Jetiju", navodi isti izvor, prenose ruski mediji.

Za vlasti Kemerova više nema sumnje: ovi dokazi, "koji se proučavaju u jednoj naučnoj laboratoriji", potvrđuju da snežni čovek živi na njihovoj teritoriji, te da je neophodno osnovati centar za proučavanje Jetija pri državnom univerzitetu.

Mnogi, međutim, sumnjaju da je ovo samo još jedna marketinška kampanja kako bi se podstakao turizam u regionu. Nedavno je u jednoj takvoj kampanji učestvovao i poznati ruski bokser i svetski šampion u teškoj kategoriji Nikolaj Valuev.

Foto: ninjabonsi/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: