Osnovan "Klub poslušnih supruga"

Jedna novoosnovana organizacija u Maleziji koja savetuje suprugama da izbegavaju bračne probleme tako što će biti poslušne i, poput prostitutki, ispunjavati seksualne želje svojih muževa, izazvala je oštre kritike političara i aktivista za zaštitu ženskih prava, prenose strani mediji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 05.06.2011.

16:40

Default images

"Klub poslušnih supruga", koji je osnovala grupa muslimanskih žena, smatra da su nasilje u porodici, neverstvo i prostitucija posledica bezbožnosti kao i odsustva želje žena da zadovolje seksualne apetite svojih muževa.

Predsednica kluba Rohaja Muhamed kaže da je klub otvoren za žene svih veroispovesti i da će organizovati seminare o tome kako postati dobra supruga i pružati bračne savete.

Ona ističe da se društvene boljke, kao što su prostitucija i razvod, mogu izlečiti ukoliko žene nauče da budu poslušne i da seksualno zadovoljavaju svoje muževe.

"Supruge moraju ne samo da se ostvare kao dobre kuvarice ili dobre majke već i da nauče da slušaju, služe i zabavljaju svoje muževe", ističe Mohamadova, dodajući da "muškarac oženjen ženom koja je isto toliko dobra ili bolja od prostitutke u krevetu nema razloga za neverstvo".

Ona smatra da su neposlušne supruge uzrok nedaćama u svetu jer "muškarci nisu srećni kod kuće".

U Maleziji ima više visoko školovanih žena nego muškaraca. Prošle godine 65 odsto studenata na državnim univerzitetima činile su žene.

Organizacije koje se bore za ženska prava ističu, međutim, da su žene i dalje žrtve polne neravnopravnosti i osuđuju sliku žene koju promoviše "Klub poslušnih supruga".

Prema zvaničnim procenama, stopa razvoda braka u Maleziji udvostručila se u periodu od 2002. do 2009. godine, a posebno je porasla među Malezijcima islamske veroispovesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: