Kenedi ubijen zbog vanzemaljaca?

Jedno tek sada objavljeno pismo Džona Kenedija kojim je od sefa CIA tražio da mu pokažu tajna dokumenta o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), 10 dana pred njegovo ubistvo, obnovilo je spekulacije da je predsednik ubijen da ne bi otkrio istinu o NLO.

Život

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2011.

16:18

Default images

Tajni memorandum je jedno od dva pisma u kojima je Kenedi tražio informacije o paranormalnim stvarima 12. novembra 1963. godine, a koje je CIA sada objavila po prvi put, piše danas Dejli mejl.

Pisac Vilijem Lester je rekao za list da mu je CIA dala pisma po zakonu o slobodi informacija nakon što je izneo zahtev istražujući za novu knjigu "Slavljenje slobode: JFK i nove granice".

Predsednikovo interesovanje za NLO neposredno pred njegovu smrt će verovatno podstaći sumnje pristalice teorije zavere ko stoji iza njegovog ubistva, objavio je list.

Istraživači misterije vanzemaljaca kažu da poslednja otkrivena pisma ukazuju da je predsednik mogao biti ubijen da ne bi otkrio istinu o NLO.

Predsednik Kenedi je pored prvog pisma agenciji CIA, u kome traži fajl o NLO, u drugom pismu upućenom administratoru NASA izrazio želju da sarađuje sa bivšim SSSR u zajedničkim aktivnostima u svemiru.

Lester smatra da je interes Kenedija za NLO bio podstaknut zabrinutošću zbog odnosa SAD sa bivšim SSSR. Jedan od razloga zabrinutosti je bilo to što je veliki broj NLO viđen nad današnjom Rusijom i pa se Kenedi plašio da bi Sovjeti mogli da pogrešno protumače NLO kao napad SAD, verujući da su to američke naprave, rekao je Lester.

"Ja mislim da je to bio jedan od razloga zbog kojih je Kenedi hteo da dođe do tih informacija i da ih izvuče iz nadležnosti NASA kako bi mogao da Sovjetima kaže: 'Glegajte to nismo mi, mi to ne radimo, mi ne provociramo'".

Teoretičari zavere kažu da ova pisma sada pojačavaju interes za jedan sporan dokument pod nazivom "spaljeni memo", za koji je jedan od istražitelja tvrdi da ga je dobio 90-ih.

Memo je navodno izvučen iz vatre prilikom spaljivanja dokumenata CIA i doturen istražiteljima NLO. U memorandumu se spominje ime "Lanser" što je bila šifra za Kenedija.

Na prvoj strani, direktor CIA navodno piše: "Kao što znate Lanser se raspitivao oko naših aktivnosti, što mi ne smemo da dopustimo. Molim dostavite vaša gledišta do oktobra. Vaše akcije o ovom pitanju su odlučujuće za dalji opstanak grupe".

Novi vlasnik "spaljenog memoa", koji je kupio 2001. godine, takođe, smatra da je Kenedi postavljao pitanja o NLO zbog kojih ga je CIA "uklonila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: