Da li znate sve o vagini?

Kada je reč o ženama i vaginama, nepoznanica ima mnogo, kako među samim ženama, tako i među muškarcima. Donosimo vam zanimljive činjenice koje otkivaju tajne ženske intimnosti.

Život

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

10:18

Default images

Vagina ima svojstvo samočišćenja. Iako vam se tako na prvi pogled ne čini, vagina sama proizvodi zaštitne supstance kako bi se rešila zloćudnih bakterija. Zbog toga razni higijenski proizvodi mogu više naštetiti nego pomoći jer će poremetiti prirodni pH vagine te povećati šanse za pojavu iritacije.

Glavobolja je jedan od najčešćih izgovora za izbegavanje seksa, no nakon dokazane činjenice da orgazam deluje bolje od Ibuprofena, taj izgovor će vrlo brzo pasti u zaborav. Naime, prilikom orgazma u mozgu se ispušta endorfin, poznat još i kao prirodni morfijum. Nakon doživljenog orgazma telom osim osećaja euforije prolazi i osećaj ugode.

Dugo je vladalo mišljenje da niske devojke sitnije građe imaju i vaginu sličnog oblika i veličine. Međutim, to je apsolutno netačno. Naime, malena vagina zapravo ni ne postoji jer su sve – elastične te se mogu raširiti i rastegnuti ponekad i do dva puta više od svoje veličine, i to za vreme seksa.

Misteriozna G-tačka ne prestaje da privlači mnoge i nadahnjuje na stalnu potragu, no jeste li znali da je otkrivena tek 1940. godine? Otkrio ju je doktor Ernest Granfenberg, nemački ginekolog i po njemu je dobila i ime, a njen tačan položaj potvrđen je tek nedavne 2008. godine. Tada je i otkriveno da nema svaka žena tu čarobnu tačku te da nemaju sve G-tačke istu funkciju. Naime, dok neke žene uživaju u njenoj stimulaciji, druge je smatraju poprilično neugodnom.

Gljivične infekcije neretko muče mnoge žene, a nastaju zbog jednostavnih razloga – zbog oslabljenog imuniteta, loše prehrane, uzimanja antibiotika ili nošenja donjeg rublja načinjenog od veštačkih vlakana. Gljivice se u vagini nalaze uvek, a gljivične infekcije nastaju zbog njihove povećane količine. Kako biste rešili problem neugodne infekcije smanjite unos šećera i hleba i češće nosite pamučno donje rublje.

Za G-tačku svi su čuli, no tko se može pohvaliti da je čuo ili možda čak pronašao misterioznu A-tačku. Naime, upravo je ova tačka ključ dužih i jačih orgazama i njen pronalazak garantuje nezaboravan užitak. A-tačka je zapravo nežni deo kože koja se nalazi na kraju vagine ispred cerviksa, a kombinuje s sa G-tačkom i pruža pravi doživljaj.

Zdrave vagine zapravo nemaju miris, a jači i intenzivniji miris se javlja kao indikator raznih bolesti i upala. Tako pojava jačeg mirisa može značiti da ste jednostavno dehidrirani ili da imate jaču gljivičnu infekciju, ali i da ste možda uzeli previše vitamina. U svakome slučaju pri primećivanju drugačijeg mirisa preporučuje se poset lekaru.

Nisu samo muškarci ti koji imaju mogućnost ejakulacije. Baš kao i G-tačka, ženska ejakulacija tek treba potpuno da se dekodira. Međutim, najprihvaćenija teorija je ta da se radi o tečnosti koja se skuplja u sunđerastom tkivu G-tačke. Iako je ženska ejakulacija vrlo retka, ono što je sigurno je da nije nemoguća.

Veličina penisa ženama zaista nije bitna, pogotovo gledajući sa naučne strane. Prosečna vagina duga je oko sedam centimetara i zbog elastičnosti može dosegnuti i veličinu od 10 centimetara. Stoga veličina penisa ne garantuje ni dobar ni loš seks jer će se vagina prilagoditi gotovo svakoj veličini penisa, osim ako se radi o onima manjim od sedam centimetara. Upravo je to svojstvo rastezanja vagine ključno za njezin izgled nakon porođaja. Naime, na sreću brojnih žena, dokazano je da se vagina nakon porođaja smanji i vrati na prvobitnu veličinu i oblik.

Naučnici tvrde kako orgazmi zapravo počinji u samome mozgu, a ne u vagini kako bi mnogi očekivali. Naime, u telo se izlučuju veće količine dopamina koji uzrokuje osećaj zadovoljstva.

Izvor: tportal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: