Debla platana iz Bulevara niko ne želi

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo Beograd Radovan Draškić izjavio je da do sada nije bilo zainteresovanih za debla starih platana isečenih u Bulevaru Kralja Aleksandra i da je zbog toga raspisana i treća licitacija, koja je u toku.

Život

Izvor: B92

Petak, 15.10.2010.

11:15

Default images

"Pretpostavili smo da neće biti interesovanja, jer je su debla velika i čvornata, svako drugo je trulo, tako da nisu pogodna ni za industriju hartije", rekao je Draškić novinarima u rasadniku Zelenila gde je najavljeno da će u utorak u Bulevaru početi sadnja prvih 15 od 415 platana.

"Ako ne bude zainteresovanih ubrzo ćemo doneti odluku šta ćemo sa deblima", rekao je Draškić i dodao da će ona najverovatnije biti podeljena socijalno ugroženim građanima.

Prema njegovim rečima, izostanak odziva na licitacijama može da demantuje sve one koji su tvrdili da je drveće u Bulevaru posečeno kako bi se prodajom debala pribavila materijalna korist.

U utorak, 19. oktobra u Bulevaru počinje sađenje platana, koje će trajati mesec dana. Sadiće se sadnice, uvezene iz Belgije, stare 18 godina, visoke oko osam metara i teške 1,5 tona. Nakon toga će, po Draškićevim rečima, Beograđani dobiti moderniji i lepši drvored platana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: