Vanzemaljci sabotirali SAD i SSSR?

Vanzemaljci su tokom hladnog rata sabotirali nekoliko američkih i sovjetskih nuklearnih postrojenja u pokušaju da pošalju "poruku Vašingtonu i Moskvi da se igraju sa vatrom", tvrdi jedan američki istraživač.

Život

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

12:43

Default images

Robert Hejstings, koji je dugi niz godina istraživao neidentifikovane leteće objekte (NLO), izjavio je na konferenciji za štampu u Vašingtonu da "našu planetu posećuju bića sa drugog sveta koji se iz nekih razloga interesuju za trku u nuklearnom naoružanju".

On tvrdi da je prikupio svedočenja više od 120 pripadnika vojske koja ukazuju na infiltracije u nuklearna postrojenja u SAD, SSSR i Velikoj Britaniji.

Većina ovih incidenata zabeležena je tokom 60-ih godina prošlog veka u Americi i Sovjetskom Savezu, rekao je Hejstings, navodeći da je cilj vanzemaljaca bio da upozore Vašington i Mosku da se "igraju sa vatrom".

Kapetan Robert Salas, bivši oficir američkog vazduhoplovstva, zadužen za interkontinentalne balističke rakete, ispričao je da se jednom prilikom dok je bio na dužnosti u bazi Malmstrom u Montani 1967. godine "veliki svetleći, pulsirajući crveni ovalni objekat" spustio ispred kapije i da su se tada isključile Minutmen rakete koje je nadgledao.

"Na svih ili gotovo svih deset raketa uključili su se crveni svetleći indikatori na kojima piše "greška", što znači da su rakete bile onesposobljene i da nisu mogle da budu lansirane", kazao je on, dodajući da nikada nije dobio objašnjenje o tome šta se desilo od svojih pretpostavljenih koji su mu naredili da ne pokreće tu temu.

Hejstings je rekao da su slični incidenti zabeleženi i u pojedinim vojnim bazama u Velikoj Britaniji, ali da su vojne vlasti kao i u SAD zataškale celu stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: