- Vesti -

Drinska regata Bajina Bašta 2008.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko-rekreativnog karaktera na reci Drini koju već 15 godina u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S.T.C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta.

Podeli

Drinska regata je centralna turističko-rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Očekuje se da ova manifestacija na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče preko 10.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Regata počinje 17. jula Igrama bez granica na jezeru Perućac. Na igrama učestvuju studenti Fakulteta za fizičko vaspitanje, sportski klubovi ali i sve druge ekipe koje se prijave. Igre će pratiti i celodnevni zabavno muzički program.

Program regate nastavlja se sutradan, 18. jula od 16 časova takmičarskim spustom niz Drinu u kome učestvuju brojna sportska društva iz cele Srbije. Drugi dan manifestacije završava se zabavnim programom i koncertom sastava Delča i sklekovi, Gama, Lotke ex Kraljevski apartman, BandX –ACDC tribute, Najda (Smak) i Gale (Kerber), Van Gogh u okviru Most Festa na ućšu reke Rače u Drinu.

Treći dan regate, 19. jul rezervisan je za onaj glavni događaj, odnosno zabavno-rekreativni spust koji počinje u 11 časova i u kojem učestvuju stotine plovila i posada, uz trubače, plutajući šank, muzički splav, roštilj i ostale specijalitete domaće kuhinje na reci i obavezno kupanje. U večernjim satima Most Fest: na kome će nastupiti Trigger, Kisser-KISS tribute, Queen-Real tribute band, Divlje jagode, Dado Topić I grupa Time.

Ovogodišnja regata se završava u nedelju 20. jula kada je na programu di džej žurka u okviru Most Festa. Učestvuju najpoznatiji domaći di džejevi, dok je kao zvezda večeri najavljen Marko Nastić.

Drinska regata je već godinama omiljena letnja domaća destinacija brojnih javnih ličnosti, koje će i ove godine splavariti Drinom na „VIP splavu“. Pored „VIP splava“ na regati plovi i još nekoliko drvenih splavova, izrađenih po originalnom uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca sa trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku Regate i daje joj ritam.

U sva četiri dana trajanja programa Regate biće organizovan mini sajam suvenira i domaće radinosti na trgu u Bajinoj Bašti.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Plivao tri sata do obale nakon susreta sa tigrastom ajkulom

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 0
strana 1 od 3527 idi na stranu