"Šta sam naučila nakon seks-avanture iz 50 nijansi"

"Jedino što smo imali je boca jeftinog pino noara koju smo za praznike dobili od suprugovog šefa. Vino je bilo odvratno, ali moj suprug je pristao da se žrtvuje i popije jednu čašu za svoju ulogu Kristijana Greja."

Život

Izvor: Izvor: Index.hr

Sreda, 28.01.2015.

09:12

Default images
Scena iz filma Pedeset nijansi - siva

Kako se bliži datum premijere filma snimljenog prema romanima E.L. Džejms, svetski mediji zatrpani su vestima o "najiščekivanijem erotskom filmu decenije" , a glumci Džejmi Dornan i Dakota Džonson, koji igraju glavne uloge, na svim su naslovnim stranama .

Otkad je izašla iz štampe trilogija je na udaru kritike zbog porasta promiskuitetnog ponašanja (pretežno) kod domaćica, a sad smo dobili još jedan primer kako je ovo ludilo ušlo u život običnih ljudi.

Naime, Tien - Kim Lam je u svom blogu za “Your Tango” opisala iskustvo u koje se upustila sa sopstvenim suprugom, a koje uključuje isprobavanje jedne od seksi scena opisanih u knjizi “50 nijansi - siva”. Evo šta je napisala:

Jedino što smo imali je boca jeftinog pino noara koju smo za praznike dobili od suprugovog šefa. Vino je bilo odvratno, ali moj suprug je pristao da se žrtvuje i popije jednu čašu za svoju ulogu Kristijana Greja.

Da, milijardera Kristijana Greja iz slavne (neslavne?) erotske trilogije E.L. Džejms, koja je osvojila svet u poslednje tri godine. Dok su mnoge moje prijateljice zaluđeno čitale "50 nijansi - siva" , pauzirajući tek toliko da deci pripreme unapred kupljenu, gotovu večeru, meni je uspelo da prođe tek nekoliko stranica pre nego što su mi suze od smeha zamutile napisane reči . Nije mi strana erotika, ali stil pisanja autorke je previše dečji i otrcan za moj ukus.

Barem sam tako mislila.

Filmska adaptacija stiže u februaru u bioskope, pa sam odlučila da dam knjizi novu šansu. Na kraju, koliko loša pseudo-sado-mazo knjiga proglašena “pornografijom za mame” može biti? Dođavola, čak bih mogla da pitam muža da odglumimo jednu od scena seksa. Oboje smo studirali glumu, pa ne bi trebalo da bude preteško odglumiti Kristijana i Anastaziju... ili?
Nakon što sam preletela prvu polovinu knjige, odlučila sam se za scenu seksa u 12. poglavlju. (Uglavnom zbog toga što nisam mogla dalje da čitam, a i trebalo bi mi previše "rekvizita"). U toj sceni Anastazija se vratila s trčanja u svojoj poderanoj trenerci i, pretpostavićemo, gaćama za bake, kad je Kristijan nenadano došao u njen stan. Zbog otresitih mejlova koje mu je poslala došao je uživo pokazati joj ko je tu šef. Spojler: Kristijan je šef.

Kako bismo dramaturški pripremili situaciju, napisala sam nekoliko teza za supruga, da zna šta treba da radi:

1. Veži Anastasiju (mene) za krevet srebrnom svilenom kravatom.
2. Povuci mi majicu preko lica.
3. Izađi iz sobe po čašu vina s kockicama leda. (Napomena: zašto bi poznavalac vina stavio led u svoje vino?)
4. Razmenjuj ljubljenjem vino i led od usta do usta.
5. Natoči vino u moj pupak. ( Pretpostavljam da Anastazija ima uvučeni pupak i drago mi je što imam i ja. Čini se ključnim.)
6. Ljubi me svuda.
7. Vodimo ljubav u psećoj pozi.

Da sumiramo: moram biti vezana za krevet, ništa ne vidim jer mi je majica prevučena preko glave i mora me milovati vinom i ledom po celom telu. Vino će tad biti stavljeno u moj pupak i ne smem ga proliti nimalo, u suprotnom mi Kristijan, odnosno moj muž, neće dati da dođem do orgazma. Ali Anastazija (ja) se previše migolji i prolije vino. Kristijan je još malo miluje, snažno je okreće (dok je još svezana za krevet ) i potom sledi najbolji seks u njenom životu. Svi su dobili svoj srećni završetak.

Da, možemo mi to. Možemo mi biti Anastazija i Kristijan.

Odlučili smo se za crvenu kravatu od poliestera koju moj suprug nosi jednom godišnje. (Nisam mislila da se nešto sa uzorkom slaže uz moje zglobove.) Ja sam obukla pantalone za jogu i staru majicu s rupama. To je blizu onome što je ona nosila. Jedino što nam je još trebalo je čaša vina s ledom. Da, vina sa ledom. Nisam stavila led u vino otkad sam pila na faksu pa sam umesto kiselog pino noara predložila da ipak izaberemo viski.

Deca su spavala. Mi smo skupili svoja pomagala. Beleške su bile na noćnom ormariću mojeg supruga. Napokon, možemo da odglumimo svoje uloge, korak po korak:
Korak 1 Dok mi je suprug vezao kravatu oko zglobova shvatili smo da naš krevet nema nikakvu šipku. Ne može me čak zavezati ni za ivicu ili nogu od kreveta jer je dušek na podu. Odlučila sam da ću staviti ruke preko glave i praviti se da su zavezane.

Korak 2: Uzeo je rub moje majice i prevukao mi je preko glave. “Ne mogu da dišem”, požalila sam se. Oslobodio mi je usta i nos. Odjednom sam se setila nečeg važnog iz 12. poglavlja . "Čekaj", uzviknula sam ispod majice. "Treba da me pljesneš po zadnjici pre seksa, kao što je Kristijan uradio. Zaboravila sam to da napišem."

Korak 3: Čujem ga kako podiže beleške. "Ne možeš se ni setiti šta je sledeće", smejem se. Slušam ga kako izlazi iz sobe i ide prema kuhinji. Uzima kocke leda iz frižidera i odjednom čujem udarce. Čekaj, on lomi kocke leda. Prevelike su da mi stanu u usta i pupak pa ih drobi velikom kašikom.

Korak 4: "Jesam li ti nedostajao_", pita me glasom za koji pretpostavljam da bi trebalo da bude njegova imitacija milijardera. "Ššš, ne pričaj. Nasmejaćeš me i upropastićemo doživljaj.” Naređujem tišinu za ostale korake. Ljubi me i sipa hladan viski u moja usta. Uf, jako je dobar taj viski.
Korak 5: Ponovo zvuk podizanja beležaka. To mi uništava fantaziju. Odlažući ih, stavlja komadić leda na moj pupak. Je***o je hladan.

Korak 6: U ovom trenutku volela bih vam reći da smo pratili scenario, ali je moj suprug odbacio beleške. Nakon 12 godina braka, on zna sve moje ključne tačke. U trenutku žara čak me je jednom pljesnuo po dupetu (Samo jednom jer smo se ponovo počeli smejati). Improvizovali smo sa mnogo uspeha. Nekoliko puta.

Dok je tonuo u san, šapnuo mi je: "Pretpostavljam da Anastazija i Kristijan ipak nisu toliko grozni.” I znate šta? Imao je pravo.

Čitanje "50 nijansi - siva" nije me napalilo kao Kristijana i Anastasiju, ali ... pokušaj da napravimo nešto drugačije u spavaćoj sobi vratio je zabavu u naš seksualni život prisiljavajući nas da usporimo i uživamo u svemu. Upali smo u kolotečinu a da to nismo uopšte primetili. Naši naporni radni dani najčešće su značili da smo preiscrpljeni za seks. Kad bismo i skupili dovoljno energije, iako je bilo zadovoljavajuće, tada nije u pitanju bio seks koji te raspamećuje. Iako je trebalo truda da pronađemo rekvizite i razlomimo led, naša vrlo niska očekivanja od igranja uloga na kraju su odagnala pritisak.

Ne planiram da pročitam drugi deo knjige, ali naučila sam jednu važnu stvar od E.L. Džejms - smeh u spavaćoj sobi podjednako je važan kao i uzdasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: