U svakom zlu ima dobrote: Priče koje vraćaju nadu u ljude

U katastrofi koja je pogodila ne samo Srbiju, nego i celi region, svetli primeri ljudske požrtvovanosti i solidarnosti ulivaju nadu i potvrđuju verovanje da u svakom zlu ima nečeg dobrog.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

18:45

Default images

Ove istinite priče donose preko potrebni optimizam u ovo sumorno vreme. Novak Đoković donirao je za pomoć ugroženima poplavama u Srbiji celu novčanu nagradu koju je osvojio u Rimu, a to je 500.000 dolara.

***

Uplakani stariji čovek iz Gračanice obuo je sandale, a nove cipele i kaput dao ugroženima. Devetnaestogodišnja volonterka čačanskog Crvenog krsta Suzana Vukić vratila je 2.500 evra vlasniku koje je našla prilikom prijema humanitarne pomoći za pomoć ugroženima u poplavama u Partizanovom magacinu u Čačku.

***

Student Fakulteta organizacionih nauka Miloš Erić apelovao je u dirljivom pismu na mlade srednjoškolce, koji se pripremaju za matursko veče, da umesto na haljine i odela, novac izdvoje kako bi pomogli ugroženim vršnjacima.
More volontera sortira garderobu za ugrožene (Foto: Tanjug /Tanja Valiæ)
Beograđanin Aleksa Babić sa svojim prijateljima je pokrenuo akciju prikupljanja igračaka za najmlađe u prihvatnim centrima.

***

Devetnaestogodišnja volonterka čačanskog Crvenog krsta Suzana Vukić vratila je 2.500 evra vlasniku koje je našla prilikom prijema humanitarne pomoći za pomoć ugroženim poplavama u Partizanovom magacinu u Čačku. Neprofitna organizacija „Nahrani psa“ organizovala je u Beogradu akciju prikupljanja hrane za životinje ugrožene poplavama i svih ovih dana na Fejsbuku neumorno izveštava o tome gde se nalaze nezbrinute i promrzle životinje, kako bi im nalbliži pomogli.

*** Zvezde predstojećeg Festivala MAD in Belgrade Nene Čeri, Džimi Tenor i di-džej Kruš apelovali su na svojim zvaničnim Fejsbuk stranicama za pomoć stradalima od poplava u Srbiji i Bosni.

***

"Viktorijin anđeo" Adrijana Lima apelovala je na svoje pratioce na Tviteru da pomognu Srbiji, podelivši poziv koji je uputio Novak Đoković. Dobrovoljci su juče i prošle noći postavljali džakove sa peskom kako bi pokušali da obuzdaju i spreče prodor vode na šetališta. Za dva psa pored reke oni su bili - spas.

***

Čuveni holandski kuvar Rudolf von Vin došao je u Srbiju kako bi kuvao za ugrožene poplavama.
foto: @DjokerNole (twitter)
Sportisti iz Srbije su sa svih strana sveta slali pomoć i apelovali na druge zemlje da pomognu stanovništvu koje je u poplavama izgubilo sve.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli nije zaboravio Beograd i obezbedio je veliki paket pomoći.

Novak Đoković već danima apeluje na svetske medije da objektivnije pišu o problemima sa kojima se suočio region, a istakao je da će pomoći na više načina.

Vaterpolisti, odbojkaši, teniseri, pa čak i navijači Zvezde i Partizana ujedinili su se u jednom.
Foto: Printscreen
Igor Požgaj, novinar banjalučke Alternativne televizije, ovih je dana zadobio simpatije bosanskohercegovačke javnosti potezom koji je dirnuo mnoge.

Naime, Požgaj je u poplavljenom Doboju pitao jednog Dobojliju šta mu je najpotrebnije, a kada mu je on odgovorio: "Te čizme koje vi nosite bi baš dobro došle, da ne hodam s kesama najlonskim, tri dana sam u vodi", novinar se bez razmišljanja izuo i poklonio mu svoje čizme.

Video se brzo proširio društvenim mrežama...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: