Šta Severna Koreja misli o Obami?

Centralna novinska agencija Severne Koreje objavila je mali tekst koji, za razliku od svih drugih, nije preveden na engleski jezik i koji je zbog toga promakao mnogima.

Život

Izvor: Newser

Petak, 09.05.2014.

17:11

Default images

Međutim, bloger Džoš Stenton nije bio poput drugih i došao je do ovog teksta i preveo ga.

Tekst pod naslovom „Božanska osveta za maloletnog delikventa Obamu“ je krajnje rasistički a Vašington Post primećuje da je Pjongjang u prošlosti vrlo retko lansirao ovako ličan napad na vođu SAD.

Pored toga što ga nazivaju „prljavim“ i „nečiste krvi“, članak spominje i njegovu „građu majmuna“ ali i zlobne pasuse poput ovog – „Za Obamu bi bilo savršeno da živi sa grupom majmuna u najvećem prirodnom zoološkom vrtu na svetu – Africi i liže mrvice hleba koje bacaju posetioci“.

Ovaj tekst, kako navodi Post, predstavlja nov uvid u prilično uskogrude stavove Severne Koreje kada je rasa u pitanju i njeno insistiranje na „čistoj rasi“.

Ovi stavovi su toliko jaki, pa čak i u praksi, da ukoliko žena ode u Kinu i vrati se u zemlju trudna, ona je primorana na abortus ili ubistvo deteta.

Sa druge strane, Bela kuća vrlo retko obraća pažnju na retoričke izlete vlasti u Severnoj Koreji ali je ovaj put prokomentarisala da su novi komentari Centralne novinske agencije Severne Koreje prilično odvratni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: