Tom i Džeri cenzurisan zbog navodnog rasizma

Studio ”Vorner Bros” odlučio je da na novoj DVD kolekciji crtanog filma "Tom i Džeri" izostavi dve epizode zbog rasizma. Obožavaoci ovog crtanog filma ljuti su zbog ove odluke.

Život

Izvor: Daily Mail

Utorak, 13.08.2013.

11:18

Default images

Za ”Vorner" dve epizode su "sporne" i to "Casanova Cat" iz 1951. godine i "Mouse Cleaning" iz 1948. godine u kojima su mačak i miš prikazani zacrnjenih lica, piše "Dejli mejl".

Obožavaoci ovog legendarnog crtanog filma besni su jer su ove dve epizode označene kao neprimerene i uklonjene iz najnovije DVD kolekcije.

Na drugom delu zlatne kolekcije trebalo je da se nađu sve epizode poređane hronološki. Iako se DVD još nije našao u prodavnicama, obožavaoci koji su preko Amazona unapred naručili kolekciju ostavili su brojne negativne komentare, a na Fejsbuku se pojavila i grupa "Oslobodimo zabranjene crtaće Tom i Džeri".

Portparol kompanije WB izjavio je da studio smatra da su pojedini delovi crtanih filmova neprimereni. Hana i Barbera napisali su, producirali i režirali 114 kratkih filmova s Tomom i Džerije između 1940. i 1957. godine, a originalna serija osvojila je sedam Oskara.

Pogledajte epizode koje su "sporne". .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: