Evo ko su najbolji trubači 53. Guče

Nakon višednevnog ludila za sva čula, 53. Dragačevski sabor trubača u Guči završava se večeras koncertom Gorana Bregovića. Proteklog dana svoje trube ukrstilu su brojni orkestri, a stručni žiri je proglasio najbolje.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2013.

09:09

Default images

Za najboljeg trubača ovogodišnjeg Sabora tu Guči, stručni žiri 10. avgusta proglasio je Kristijana Azirovića iz Bojnika.

Titulu najboljeg orkestra poneo je sastav Ekrema Mamutovića iz Vranja, a po odluci žirija publike Zlatrna truba pripala je Dejanu Jevdjiću iz Požege. Za najboljeg basistu proglašen je Jugoslav Petković iz Vladičinoig Hana.
Foto: Tanjug / Nenad Miloševiæ
Finalno takmičenje 16 trubačkih orkestara na gradskom stadionu pratilo je oko 20.000 posetiaca koji svoje mesta nisu napuštali ni za vreme polučasovnog pljuska.

Zanimljivo je da je jaka kiša padala samo na području Guče, koja je dobro osvežila saboraše.
Foto: Tanjug / Nenad Miloševiæ
Posle sedam dana Dragačevski sabor trubača završava se večeras u 21 sat koncertom Gorana Bregovića.

U ovom periodu u Guči je boravilo preko 400.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva i kako je izjavio komandir Policijske stanice Slobodan Marković zabaleženo je samo nekoliko sitnih kradja.
Foto: Tanjug / Nenad Miloševiæ
Guča je "prestonica trube" od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno umetničkih dogadjaja narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu na Balkanu pomogli su i brojni sponzori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: