Guča se sprema za veliko finale

Nakon međunarodnog i takmičenja za pionirske i omladinske orkestre, u Guči je večeras finalno nadmetanje za seniore. U ponoć na glavnoj pozornici nastupiće Boban i Marko Marković sa svojim orkestrom.

Život

Izvor: Izvor: Peða Stojkoviæ, B92

Subota, 10.08.2013.

17:09

Default images

Iako je najavljena kiša, organizatori, ali i oni koji su doputovali u Guču kažu da vreme ne može poremetiti Sabor trubača.

Dok turisti uživaju u raskošu srpske kuhinje i melodija, trubači imaju ipak najteži deo posla. Konkurencija je svake godine sve jača bilo da je reč o omladinskim ili seniorskim orkestrima.
Foto: Tanjug / Nenad Miloševiæ
Iako na sve strane pršti od zabave, rastanak je u ranim jutarnjim satima. Trubači su ranije predah imali na vojničkim krevetima, ali je ove godine smeštaj mnogo bolji.

Adam Tadić, direktor Centra za kulturu i sport opštine Lučani u Guči, tvrdi da je svih 28 orkestara smešteno u privatnim kućama, ali je najavio je i trajnije rešenje ovog problema.
Foto: Tanjug / Nenad Miloševiæ
"Imamo dva objekta, na kojioma ćemo najverovatnije izvršiti rekonstrukciju i za sledeći sabor očekujem da će taj prostor za smeštaj trubačkih orkestara za spavanje, biti spreman za 2014. godinu", kazao je Tadić.

Bez obzira na to kakav je smeštaj, oči svih trubača uprte su upravo ka glavnoj pozornici, gde se održava takmičenje, od pobede mnogima zavisi i broj angažmana, ali i bolji muzički honorar.

Za publiku je ipak najbitniji ludi provod, igranka bez prestanka, a sve to začinjeno pivom, pogotovo u vrelim letnjim danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: