Ko čuva kraljevsku bebu?

Mediji u Velikoj Britaniji su u aprilu izvestili da će beba princa Vilijama i Ketrin Midlton biti rođena u Kraljevskoj Berkšir bolnici, gde je rođena i Kejt. Međutim, ovo se ispostavilo kao netačno pošto će se Kejt poroditi u bolnici Sveta Marija u Londonu gde su rođeni prinčevi Vilijam i Hari.

Život

Izvor: Abcnews

Ponedeljak, 22.07.2013.

13:20

Default images

„U pitanju je bila bolnica koja nije u stanju da izađe na kraj sa svim bezbednosnim potrebama ovog rođenja. A i kraljevska porodica će verovatno želeti da sve protekne bez većih problema i kada su drugi pacijenti u bolnici u pitanju, a Sveta Marija to može da ispuni“, smatra Viktorija Arbiter, dopisnik ABC Newsa.

Privatno Lindo krilo u bolnici nudi apartmane za porođaj i doktore koji imaju iskustva sa „kompleksnim trudnoćama“. Ali ono što je možda najinteresantnije, s obzirom na važnost celog događaja, ne bi trebalo očekivati „veliku promenu u policijskom prisustvu“ tokom i nakon porođaja. Njihovo prisustvo je samo donekle povećano.

Kada je bezbednost nove porodice u pitanju, za njih je znatno važnije da se brzo vrate kući nakon porođaja od povećanog obezbeđenja u njihovom okruženju.

„Princeza Dajana je dobila Vilijama 21. juna, a bolnicu je napustila 22. juna a vrlo je verovatno da i Vilijam i Kejt žele da stvari proteknu slično. Ukoliko ne bude većih problema pri porođaju, Kesingtonska palata im nudi privatnost i bezbednost bez dodatnih problema“, smatra Arbiterobva.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, kako su formalno poznati, živeće u bivšim odajama princeze Margaret koje se trenutno renoviraju.

Nažalost, moraće malo da pričekaju, usled jednog univerzalnog zakona – majstori kasne sa rokom.

„Nema veze da li ste obična osoba ili deo kraljevske porodice – ako su radovi trebali da budu gotovi u junu, biće gotovi u septembru“.

Kraljevska beba na putu
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Kao i ostali članovi kraljevske porodice u prošlosti, Vilijam i Kejt će bolnicu napustiti na glavni ulaz kako bi novinarima omogućili da obave svoj posao.

Kraljevska porodica voli da bude viđena i pristupačna svojim podanicima koliko god je to moguće.

„To stvari čini znatno komplikovanijim kada je potrebno čuvati ih od brojnih osoba koje bi možda želele da im naude, ali osobe zadužene za njihovo zaduženje su uvek uz njih i sve pomno prate, čak i ako ih ne vidite. Fanatici – bilo da su u pitanju fanovi ili teroristi, jedino brinu vlasti a ne tabloidi“, dodala je.

„Kada je Dajana poginula usled jurnjave sa paparacima, to je zaista bio šok za sve. Štampa će imati poštovanja pošto niko ne želi da bude izbačen iz dela rezervisanog za novinare“.

Tabloidi i paparaci su predstavljali znatno veći problem kada su VIlijam i Kejt putovali i kada su došli do Kejtinih toples fotografija i kada je nastao skandal sa princom Harijem u Las Vegasu.

Kesingtonska palata kraljevskom paru će pružiti adekvatnu zaštitu i bezbednost dok Kejtin dom sa sobom nosi veliki broj bezbednosnih problema.

Kako dete bude odrastalo, u njegov život će najverovatnije ući nova osoba koja će se brinuti o njegovoj bezbednosti – dadilja.

U Velikoj Britaniji postoji postoji posebna izreka: „Ruka koja ljulja kolevku vlada carstvom“, a od 1892. u Norland Koledžu u Batu treniraju se dadilje za kraljevsku porodicu i druge važne osobe.

Sve dadilje znaju borilačke veštine kako bi mogle da odbrane dete od potencijalnih napadača i upoznate su sa posebnim tehnikama vožnje kako bi umakle paparacima.

Bez obzira na sve ostale okolnosti, čini se da je barem bezbednost kraljevske bebe pod potpunom kontrolom. Pacijentima "preko glave" kraljevske bebe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: