Kako NASA planira da uhvati asteroid

Nakon što je neobičan plan koji je predstavila NASA dobio odobrenje predsednika Amerike Baraka Obame, ta agencija objavila je kompletnu animaciju ovog projekta. Pogledajte kako planiraju da uhvate manji asteroid i odvuku ga do orbite pored Meseca.

Izvor:

Projekat bi počeo hvatanjem manjeg asteroida sa kog bi astronauti u budućnosti trebalo da kreću na misije na Marsu. NASA očekuje da bi prvi astronauti mogli da posete taj asteroid već 2021. godine.

Obama je odobrio budžet od 17.7 milijardi dolara za 2014. godinu, a navedeni projekat predviđen je tim proračunom.

Još 2010. godine Obama je predložio da uz Međunarodnu svemirsku stanicu NASA pokrene i misiju slanja čoveka na asteroid do 2025. godine.

NASA od tada radi na razvoju rakete sposobne da podigne veliki teret u svemir, kao i kapsule koja bi mogla da povede astronaute na znatno duža putovanja.

Svemirska agencija prvo treba da uhvati asteriod prečnika 7 do 10 metara koji bi potom odvukla do Zemlje kako bi ga postavila u stabilnu orbitu oko Meseca.

Vesti

Da li je Vinston Čerčil bio gej?

U dvadesetim godinama života Vinston Čerčil stekao je reputaciju mrzitelja žena, koja će ga pratiti celog života, tvrdi poznati biograf Majkl Bloh u kontroverznoj novoj knjizi „Closet Queens: Some 20th Century British Politicians”.

Vesti utorak 26.05. 10:06 Komentara: 45

Kolin Farel se ugojio 20 kg zbog filma

Irski glumac Kolin Farel je neprepoznatljiv u filmu grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa "Lobster" (Jastog) koji je bio u konkurenciji za Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu, završenom u nedelju.

Vesti utorak 26.05. 09:25 Komentara: 2

Depardje: Spreman sam da umrem za Rusiju

Francuski glumac Žerar Depardje, koji je 2013. godine postao ruski državljanin, izjavio je da je spreman da umre za Rusiju i da se nikad nije osećao kao Francuz, prenosi danas američki list Veniti fer u svom novom, junskom izdanju.

Vesti utorak 26.05. 08:09 Komentara: 29
strana 1 od 2223 idi na stranu