Novi papa sam plaća svoje račune

Novoizabrani poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, vratio se danas u crkveni hotel, u kojem je bio odseo pre imenovanja, kako bi platio račun.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.03.2013.

16:15

Default images

Papa, koji je danas stupio na dužnost pošto je u sredu izabran, zatražio je od vozača da ga odveze u hotel da preuzme svoj prtljag, koji je bio ostavio u sobi, prenele su agencije.

"Zaustavio se u direkciji, pozdravio sve i odlučio da plati račun za prenoćište... jer je želeo da pruži dobar primer onoga kako sveštenici i biskupi treba da se ponašaju", izjavio je portparol Vatikana na konferenciji za novinare, ne precizirajući iznos računa.

Franja je sinoć, pošto je izabran za poglavara, odbio da ga preveze specijalna limuzina, već je odlučio da koristi minibus, zajedno sa ostalim kardinalima, rekao je portparol Federiko Lombardi.

Novi papa je potom, tokom večere, zahvalio kardinalima na tome što su ga izabrali, rekavši: "Neka vam Bog oprosti za to što ste učinili!".

Novi papa: Stvari koje niste znali

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: