London u plamenu (FOTO)

U Londonu, grupe mladih su divljale treću noć uzastopce, paleći zgrade, kuće, vozila i kontejnere, pljačkajući prodavnice i gađajući snage reda flašama i pirotehničkim sredstvima.

Više fotografija nereda u Londonu pogledajte u našoj Galeriji

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2011.

11:15

Default images

Posle Londona i Birmingema, nemiri i nasilje u Velikoj Britaniji, u kojima mahom učestvuju mlađe osobe, proširili su se tokom noći i na Liverpul i Bristol.

Nereda je bilo kako u siromašnim predgrađima, tako i u mondenskim centralnim četvrtima kao što je Noting Hil, a u zoru je situacija, čini se, počela da se smiruje - ili zbog akcija policije, ili zato što su se izgrednici razišli. U Pekamu su zapaljeni autobus i prodavnica, u Luišamu automobili, a jedna prodavnica nameštaja demolirana je u londonskom Krojdonu.

(Neredi organizovani preko BlackBerryja)

Prema poslednjem saopštenju policije, 334 čoveka su uhapšena, a protiv 69 ljudi je podignuta optužnica. Među uhapšenima je trojka za koju se sumnja da je pokušala ubistvo policajca, koji je završio u bolnici nakon što ga je juče na severu Londona pokosio automobil.

Povod za nasilje na ulicama Londona bilo je ubistvo jednog mladića u Totenhemu, u severnoj opštini Haringej, koji je, po zvaničnoj verziji događaja, nastradao u razmeni vatre sa policijom.

(Šta pretvara ljude u lopove i huligane?)

Londonska policija je u ponedeljak u saopštenju ponudila izvinjenje zbog toga što o smrti Marka Dagana nije obavestila njegove roditelje, već dva druga člana porodice.

"Očito je da možemo naučiti neke lekcije", navedeno je u saopštenju Skotland jarda.

Više fotografija nereda u Londonu pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: