Pronađene tablete protiv bora

Dnevnik "Sunday Times" na naslovnoj stranici donosi vest da su naučnici uspeli da proizvedu tabletu uz pomoć koje se može dramatično usporiti starenje kože.

Život

Izvor: B92

Petak, 25.12.2009.

14:33

Default images

Naučnici koji rade pri velikim kompanijama "Nestle" i "L'Oreal" napravili su slatku crvenu pilulu, veličine čokoladnih bombona Smarties, za koju je tokom testiranja ustanovljeno da usporava nastajanje bora na koži.

Kombinujući saznanja nutricionista i dermatologa, upotrebili su supstancu koja se nalazi u paradajzu kako bi pospešili regeneraciju novih stanica kože i zaštitili one stare od štetnog delovanja okoline.

Ova tableta protiv bora pripada rastućoj klasi proizvoda poznatih kao kozmeceutici, koji deluju na kožu iznutra.

Proizvođači se nadaju da će sladak ukus tableta pomoći da ih budući kupci ne doživljavaju kao lek.

Tablete pod nazivom Inneov Fermete već su puštene u prodaju u nekim delovima Evrope i Južne Amerike, prenosi list "Sunday Times".

Izvor: Sarajevo-x

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: