"Provodnici monstrumi" mit ili pretnja?

U poslednje vreme su u zapadnim medijima popularna tema postali "provodnici monstrumi" - fenomen "oživljavanja" električnih provodnika pod dejstvom nepoznate sile.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2009.

13:18

Default images

Neobjašnjivi slučajevi ispoljavanja efekta "provodnika monstruma" izazivaju nedoumicu kod inženjera koji projektuju električne mreže i podsmešljivost od strane fizičara, s obzirom da niko od njih nije uspeo da postigne taj efekat u laboratorijskim uslovima.

Bez obzira na to, stižu izveštaji o već zabeleženim slučajevima napada "oživelih" žica na čoveka.

Slični događaji prijavljeni su policiji u nizu američkih gradova. Niko od žrtava takvih napada nije ozbiljnije povređen, ali agresivnost "provodnika monstruma" i neobjašnjivost tih postupaka kod mnogih izazivaju ozbiljnu uznemirenst.

Osnovni problem ispitivanja tog fenomena je nedostatak ozbiljnog odnosa prema njemu i praktično potpuno odstustvo sistemskog pristupa njegovom izučavanju, ukazala je članica Evropskog društva medijuma i antropologa Aleksandra Izosimova-Jofe.

"Ako se pažljivo pogledaju svi slučajevi 'oživljavanja provodnika', vidi se da se oni dešavaju gotovo uvek u blizini servera ili u prostorijama gde su smešteni kompjuteri. Tu nije reč o samom električnom toku, već o informacijama koje se prenose provodnicima".

Očigledno je da kristalna struktura provodnika na neki način "pamti" terabajte informacija koje se preko njih prenose i u određenim situacijama ti provodnici mogu da se ponašaju kao samostalno razumno biće, smatra Izosimova-Jofe.

Budući da je medijum, ona je sklona da smatra da do takve spontane aktivnosti "razumnih" provodnika dolazi u situacijama pojave takozvanih infernalnih bića (priviđenja, senki) ili u vreme naleta aktivnosti negativnog polja.

"Sigurna sam da će detaljnija analiza svih mesta tih dešavanja potvrditi postojanje jake negativne energije. Kompjuterski provodnici su tu zbog mnoštva informacija s negativnim obeležjima na Internetu".

"Provodnici prvo 'pamte' sve te negativne informacije, a zatim stupaju u uzajamni odnos s negativnim energetskim poljima koja koja ih prate. Sličnosti se privlače - to su znali još Platon, Seneka i Plinije mlađi. U tom principu nema ničeg novog - nove mogu biti samo pojave, kao što je iznenadno 'oživljavanje' provodnika", ukazala je Izisimova-Jofe.

Zanimljivo je da se problem "provodnika monstruma" u SAD aktivno razmatrao u medijima do sredine 2005. godine, da bi zatim objavljivanje izveštaja o "monstrumima" iz neobjašnjivih razloga bilo praktično prekinuto.

pojedini stručnjaci smatraju da je istraživanjem "oživljenih provodnika" počelo da se bavi američko ministarstvo odbrane koje je brzo obavilo velom tajne pristup bilo kakvoj informaciji o toj temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: