Srbija oborila Ginisov Rekord u osmesima

Srbija je zajedno sa pokretačem – proizvođačem žvagaćih guma Orbit oborila Ginisov rekord u broju prikupljenih fotografija osmeha, još jednom dokazala, da kada se ujedini – pobeđuje.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

11:00

Default images

U kampanji „Mi sakupljamo osmehe, treba nam i tvoj“, građani Srbije i Orbit su nakon pet meseci uspeli da sakupe preko 130.000 fotografija osmeha, i time obore rekord koji je postavljen u Birmingemu u Velikoj Britaniji 2008. godine.

Akcija je počela 1. marta ove godine, sa prvom fotografijom osmeha naše najbolje teniserke Jelene Janković, koja je ujedno i ambasador osmeha „Wrigley“ kompanije. Nakon prve, pristizale su brojne „nasmejane“ fotografije na sajt www.tvojosmeh.com, ili putem elektronske pošte, do magične cifre od 130.478 fotografija.

Više od 80 hiljada fotografija skupile su „patrole“ tokom leta na Zemunskom keju i Adi, družeći se sa sugrađanima i beležeći njihove osmehe.

Mozaik fotografija osmeha biće postavljen na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu početkom oktobra, na površini od 930 kvadratnih metara, a fotografije će lepiti više od 20 ljudi. Sastavljanje mozaika od najvećeg broja fotografija osmeha svojim prisustvom uveličaće i srpska teniserka Jelena Janković.

Srbija je do sada obarala Ginisov rekord nekoliko puta: paraplegičar Goran Todorović osvojio je rekord padobranskim skokom, Zoltan Gali iz Ade je skuvao gulaš za Ginisov rekord, dok je Božana Ostojić kao član francuske ronilačke ekspedicije preronila pećinu u Meksiku dugu 92 metra. Još jedan rekord je oboren zahvaljujući đacima iz Srbije (iz osam srednjih škola u Kraljevu), koji su 2005. godine, sa vršnjacima iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Austrije odigrali maturantski ples u kom je učestvovalo 14.000 maturanata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: