Britanci više nisu flegmatični

Suprotno uvreženom mišljenju, Britanci se češće ljute nego ostali Evropljani, uključujući Francuze, dok su Skandinavci najflegmatičniji, pokazalo je jedno istraživanje.

Život

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

13:30

Default images

Prosečni Britanac nervira se četiri puta dnevno, što je češće nego Italijan (3,5 puta dnevno), Francuz (tri puta dnevno), Španac (2,8 puta dnevno) i Nemac (2,4 puta dnevno).

Na vrhu lestvice evropske flegmatičnosti su Danci, koji se ljute jednom, ali svakih deset dana. Iza njih su Norvežani, Šveđani i Austrijanci, rezultat je istraživanja sprovedenog nad 6.000 ljudi za privatnu britansku televiziju G.O.L.D.

Razlozi ljutnje razlikuju se od zemlje do zemlje.

U Britaniji je ubacivanje preko reda najčešći razlog za napade besa - za 48 odsto ispitanika -, a slede saobraćajne gužve, prodavnice sa manjkom robe i nepristojni susedi.

Francuzi kao glavni razlog ljutnje navode neukusan obrok i lošu uslugu u restoranu, dok Italijane više od svega nerviraju loši vozači.

Skandinavac će se najpre naljutiti ako se neko podsmeva njegovoj zemlji, zaključak je istraživanja sprovedenog nad stanovnicima 13 evropskih zemalja (Austrije, Velike Britanije, Francuske, Danske, Nemačke, Grčke, Italije, Norveške, Švedske, Poljske, Portugala, Španije i Švedske).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: