Konkurs "Upoznaj Evropu u Danskoj"

Danska Ambasada u Srbiji u saradnji sa ISAC fondom i Evropskim pokretom u Srbiji raspisala je konkurs pod nazivom "Upoznaj Evropu u Danskoj" koji će omogućiti da 50 učenika iz Srbije provedu sedam dana u Danskoj i upoznaju se sa kulturom i običajima jedne evropske države.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2008.

12:15

Default images

Cilj konkursa je da se omogući da 50 učenika iz Srbije provedu sedam dana u Danskoj i upoznaju se sa kulturom i običajima jedne evropske države, ali i da se druže sa danskim vršnjacima. Boravak predviđa posetu raznim državnim i obrazovnim institucijama u Danskoj, kao i različite zabavne sadržaje koje će organizatori pripremiti. Smeštaj u Kopenhagenu i organizaciju boravka obezbeđuje Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Danske.

Danska je učestvovala u evropskoj saradnji od 1973. godine i ona predstavlja dobar primer kako evropske zemlje mogu mnogo više da učine zajednički, kroz saradnju u Evropskoj uniji, nego što mogu svaka odvojeno.

Danska je, kao i Srbija, jedna od manjih evropskih država. Ipak, ona ima veliki uticaj na evropsku politiku kroz svoje članstvo u EU. Osim toga, čak i kao član saveza sa zemljama mnogo većim od nje, Danska je uspela da očuva svoje karakteristike, dokazujući da ima prostora za raznolikost u uniji.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici III razreda srednjih škola iz cele Srbije. Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo ili nemaju pasoš. Podaci o dokumentaciji potrebnoj za konkurisanje se mogu naći na www.isac-fund.org i www.emins.org, a prijave se podnose isključivo poštom na adresu:

ISAC fond (za konkurs: Upoznaj Evropu u Danskoj),

Kapetan Mišina 5, Beograd.

Konkurs je otvoren do 8. februara 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: