Izložba starih zanata u Domu sindikata

Izložba starih srpskih zanata održava se u beogradskom Domu sindikata, a radove opančara, vezilja, duborezaca i ostalih gotovo zaboravljenih zanatlija posetioci će moći da vide do 11. novembra.

Život

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2007.

09:00

Default images

Organizator izložbe je udruženje za očuvanje starih umetničkih zanata i domaće radinosti "Arhaika", a učestvuje 110 izlagača iz cele Srbije.

Posetioci će moći da se upoznaju i sa radom proizvođača sapuna, izradom srpskih nošnji i probaju "karlovački kuglof" ili vino "piće bogova sa Fruške gore".

Jedan od osnivača udruženja "Arhaika" Vera Luković rekla je agenciji Beta da je cilj održavanja izložbe da se drevni zanati održe u životu i ne ostanu samo deo prošlosti, već da pronađu svoju namenu u životu savremenog čoveka.

"Starina može i danas da bude trend i jako lepa aktuelnost", poručila je Lukićeva.

Ona je istakla da je Beogradu neopohodan prostor u kojem će svi oni koji se bave starim zanatima zajedno moći da izlažu i prodaju svoje proizvode.

"To bi mogla da bude važna turistička atrakcija. Iduće godine nas očekuje veliki broj svetskih događaja, pa bi Beograd trebalo da se potrudi oko takvog prostora u kojem će svi gosti prestonice moći da kupe suvenire", navela je Lukićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: