Cene sa pijaca na Internetu

Život

Izvor: B92

Petak, 09.06.2006.

17:32

Default images

Cene poljoprivrednih proizvoda i repromaterijala na pijacama u Crnoj Gori od utorka biće moguće pratiti na novom Internet portalu www.amiscg.org.

Agrarni marketinški informacioni sistem Crne Gore, novi projekat ministarstava poljoprivrede Crne Gore i SAD omogućiće sedmično praćenje cena na zelenim i stočnim pijacama u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Cetinju, Nikšiću i Pljevljima, piše podgorički list Vjesnik.

Prema rečima ministra poljoprivrede Milutina Simovića, cilj projekta je da proizvođači i potrošači u Crnoj Gori dobiju redovne informacije o veleprodajnim i cenama svih proizvoda u zemljama iz okruženja i EU.

Iz Ministarstva poljoprivrede najavili su i da planiraju da zainteresovane upoznaju sa propisima koji se tiču uvoza i izvoza proizvoda i projektima u agro sektoru koji se odnose na kreditiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije.

Testiranja sajta koji se nalazi na adresi www.amiscg.org počelo je 8. maja, i na njemu je do sada objavljeno 28 biltena sa podacima o cenama voća, povrća, žive stoke i savetima za proizvođače. U proteklom periodu sajt je posetilo 6.443 korisnika Interneta. Tokom testiranja najviše poseta zabeleženo je iz SAD (3.827), Crne Gore i okruženja (2.211) i zemalja EU (405).

(Beta)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: