Takmičenje mladih informatičara

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2006.

15:50

Default images

Finale takmičenja mladih informatičara u projektovanju softvera "Imedžin kup" za Srbiju i Crnu Goru, koje organizuje kompanija Majkrostof, biće održano 11. aprila u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, u finalu će učestvovati pet timova u kojima su studenti Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Elektrotehničkog i Računarskog fakulteta iz Beograda, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i kragujevačke Više tehničke škole.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je da se zamisli život u kojem tehnologije omogućavaju da se živi zdravije.

Studenti su osmislili kompjuterske programe koji omogućavaju da se uz pomoć PDA (Personal Digital Assistant) uređaja ili specijalnih kioska pronađu kvalitetne medicinske usluge, rezerviše letovanje, pronađu zdrave namirnice ili izbegnu gradske gužve u saobraćaju.

Radove će ocenjivati žiri sastavljen od predstavnika kompanija Majkrosoft, Hjulit-Pakard, Peksim i Telekom Srbije, kao i  Ministarstva za nauku i zaštitu životne sredine i magazina "Internet ogledalo".

(Beta)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: