Ukrao policajcu patike, pa pobegao iz pritvora

Japanska policija pokrenula je opsežnu potragu za muškarcem, optuženom za pljačku i silovanje, koji je pobegao iz policijske stanice pošto je navodno ukrao patike jednom policajcu.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.08.2018.

17:48

Ukrao policajcu patike, pa pobegao iz pritvora
Thinkstock / Ilustracija

Junja Hida pobegao je u nedelju iz policijske stanice u Osaki posle razgovora sa svojim advokatom i još je u bekstvu, prenosi AP. Policija je njegovo ime stavila na poternicu, a za njim traga 3.000 policajaca.

Hida koji je bio bez lisica navodno je nasilno otvorio panel koji razdvaja pritvorenike od sagovornika u zone za posetioce, a zatim pobegao. Prethodno je navodno ukrao patike jednog policajca i ostavio svoje sandale.

On se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici dva meseca zbog optužbi za silovanje, pljačku i druga krivična dela, kažu zvaničnici.

Policajci koji obično ne prisustvuju razgovorima pritvorenika, nisu znali da je pobegao sve dok nisu proverili prostoriju skoro dva sata pošto je njegov advokat otišao.

Advokati bi trebalo da obaveste policajce kad završe posetu, a Hidin advokat to u nedelju nije uradio.

Policija je pozvala stanovnike i škole u okolini da zatvore prozore i budu na oprezu. Stopa kriminala u Japanu je relativno niska, a bekstva iz zatvora su retka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: