Metro u ovom gradu koristi milion ljudi, a zabavljaju ih hiljade

Performans muzičara u njujorškom metrou, koji dnevno koriste milioni ljudi, poseban je za sve one koji se nakon napornog radnog dana nađu u vozovima.

Život

Izvor: Anadolija, N1

Subota, 11.08.2018.

14:30

Metro u ovom gradu koristi milion ljudi, a zabavljaju ih hiljade
Foto: Getty

Prema podacima Njujorške uprave za saobraćaj (MTA), 350 muzičara u sklopu programa "Music Under New York", na oko 30 lokacija, godišnje ima više od 7.500 performansa.

Cilj je, istakli su iz MTA-a, da se sadržajno obogatiti javni prevoz.

Njujorški metro je najveći i najstariji na svetu. Zvanično ima 468 stanica u dužini od 390 kilometara. Metro, koji je počeo s radom 1904. godine, još uvek koristi tehnologiju koju je koristio i pre 80 godina.

Oni koji koriste metro u najčudesnijem, kako ga mnogi nazivaju, gradu u svetu, svakodnevno nailaze na različite probleme u transportu.

Međutim, muzičkim performansima putnicima se olakšava korištenje javnog prevoza.

Inicijativa za muzičke performanse nastala je 1985. godine, a s projektom se započelo 1987.

U januaru svake godine muzičari imaju priliku da apliciraju za učestvovanje u projektu. Pored njujorškog metroa oni zabavljaju građane i na nekim drugim važnim mestima u ovom gradu poput Grand centrala i Pena.

Građani su u prilici da slušaju muzičke izvedbe od džeza i klasične muzike do nekih lokalnih poznatih pesama.

Suzan Keser jedna je od onih koji uživaju da svojom muzikom ulepšavaju svakodnevicu građanima Njujorka. Često svira kompozicije od Vivaldija i Mocarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: