- Vesti -

"Jedite brzo, dok je još vruće. Pre nego što zapucaju!"

"Jedite brzo, dok je još vruće, pre nego što zapucaju", savetuje dostavljač pice vojnicima, dok se miris topljenog sira i šunke širi rovom na istoku Ukrajine, gde se dostavljači izlažu opasnosti da bi nahranili vojnike.

Izvor: B92, Vecernji.hr
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

"Neprijatelj je udaljen samo 80 metara. Mogao bi da namiriše picu, pa da mu pođe voda na usta", ironičan je Oleg.

Dvadesettrogodišnji Bogdan Čaban i Oleksej Kačko bili su dobrovoljci u sukobu protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine, sve dok nisu odlučili da u Marijupolju, poslednjem velikom gradu na istoku te zemlje pod kontrolom vlade u Kijevu, otvore piceriju adekvatnog naziva - "Pizza Veterano".

Otkako su u maju počeli posao, na kome zapošljavaju kolege veterane, specijalizovali su se za dostavu pica vojnicima na frontu, dvadesetak kilometara od Marijupolja.

Kačku je zamisao o piceriji pala na pamet dok je gledao emisiju o američkim vojnicima u Iraku, u kojoj jedan vojnik sanja o tome da pojede vruću picu.

Pošto je ranjen u borbama, zbog čega mu je uklonjen deo pluća, odlučio je da iskoristi invalidsku penziju da sa Bogdanom otvori franšizu restorana "Pizzu Veterano", koju je u Kijevu pre nekoliko godina registrovao drugi veteran.

Pice se pripremaju specijalno za vojnike, a iz bezbednosnih razloga sa komandama jedinica se dogovara vreme dostave i put kojim će se ići.

Vesti

Madonin govor u čast Arete Frenklin razbesneo svet

Muzičke nagrade MTV-ja ostale su u znaku Madone, koja je dobila tu privilegiju da održi govor u čast preminule Arete Frenklin. Sudeći po reakcijama publike i kritičara, kraljica popa je razočarala - ona je u desetominutnom govoru iskoristila priliku da se priseti početaka svoje karijere, iako su svi očekivali da će pričati o preminuloj soul zvezdi, koja je preminula prošle nedelje u 76. godini.

Vesti utorak 21.08. 14:06 Komentara: 37

Sea Dance kompletan: Dolaze Nile Rodgers, DVLM, Kalkbrenner, Nina

Odbrojavanje je počelo za najuzbudljiviju završnicu letnje sezone - ostalo je još samo 10 dana do spektakularnog petog izdanja Sea Dance festivala, koji će okupiti neke od najvećih svetskih i regionalnih zvezda koje su svojim stvaralaštvom kreirali trendove muzičke industrije i hitmejkere čije nagrađivane numere su postale himne generacija i zajedno broje milijarde YouTube pregleda!

Vesti utorak 21.08. 11:59 Komentara: 0
strana 1 od 134 idi na stranu