Avio-kompanija optužena da je "razdvojila" gej par

Avio-kompanija "Alaska Airlines" optužena je da je razdvojila na jednom svom letu gej par da bi hetero par sedeo zajedno.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2018.

07:23

Avio-kompanija optužena da je
Foto: Thinkstock

David Kuli je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je leteo od Njujorka do Los Anđelesa i da je tom prilikom njegov partner bio zamoljen da ustupi mesto da bi jedan drugi par, heteroseksualni mogao da sedi zajedno tokom putovanja.

"Nikada nisam bio ovako diskriminisan tokom puta", napisao je Kuli koji je dodao da je ponižen i da je zbog toga bio primoran da napusti avion.

Par je odmah promenio avio-kompaniju, a napomenuli su i da nikada više neće biti putnici "Alaska Airlines" ili "Virgin Airlines".

Na društvenim mrežama odmah su počeli da se nižu komentari, a ovaj par je dobio podršku.

"Ja sam strejt osoba, ali ću ubuduće putovati samo sa onim kompanijama koje ne diskriminišu putnike. Sramota za 'Alaska Airlines' za koju sam verovao da je sasvim korektan prevoznik", bio je jedan od komentara.

Predstavnici ove avio-kompanije nisu komentarisali događaj, prenosi Yahoo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: