"Neka Mask gurne svoju podomornicu tamo gde će da ga boli"

Britanski ronilac koji je učestvovao u nedavnom spašavanju dečaka zarobljenih u pećini Tam Luang na Tajlandu poručio je milijarderu Ilonu Masku da "gurne svoju podomornicu tamo gde će da ga boli".

Život

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2018.

14:15

GettyImages

Osnivač kompanije Tesla motors je, dok je operacija spašavanja još trajala, najvio da je njegova kompanija napravila mini podmornicu, sposobnu da uđe u pećinu kako bi iz nje spasila zarobljene dečake i njihovog fudbalskog trenera.

Podmornicu je na Tajland dopremio sam Mask, ali ona tokom spašavanja nije bila upotrebljavana.

Spasilac Vern Ansvort tvrdi da podmornica nikada ne bi mogla da radi u uslovima kakvi su bili u pećini, čiji izlaz je bio zatvoren usled bujice koji je stvorila kiša koja je padala nekoliko dana.

Ansvort je, u razgovoru za Si-En-En, rekao da je Mask podmornicu hteo da "zadrži za sebe" i da je njeno donošenje na Tajland "ništa drugo do običan pi-ar".

"Može on da gurne svoju podomornicu tamo gde će da ga boli. Nije postojala nikakva šansa da to čudo uopšte proradi. Mask nije imao pojma kako zaista izgleda ulazak u pećinu pod ovakvim uslovima", rekao je Ansvort. "Podmornica je duga oko 1,7 metara i čvrste je konstrukcije, pa ne bi mogla da se kreće kroz uske krivine i da obilazi podvodne objekte. Možda bi mogla da stigne nekih 50 metara od ulaza. Običan pi-ar."

Na ovakve tvrdnje reagovao je i sam Ilon Mask, napisavši na Tviteru da je imao iskrenu nameru da pomogne i da ga pogađaju takva razmišljanja ljudi, piše Njuzhab.

Kao dodatni argument za svoju tvrdnju, Mask je objavio i svoju originalnu prepisku sa spasilačkim timom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: