Medicinska sestra ubila 20 pacijenata, a razlog je jeziv

Medicinska sestra u Japanu optužena je za ubistvo najmanje 20 pacijenata koje je usmrtila dezinfikacionim sredstvom koje je unela u telo ljudi pomoću introvenske terapije.

Život

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

10:10

Medicinska sestra ubila 20 pacijenata, a razlog je jeziv
Foto: Thinkstock ilustracija

Tridesetjednogodišnja Japanka Ajumi Kuboki. koja je radila u Oguči bolnici u Jokahomi, uhapšena je pod sumnjom da je ubila 88-godišnjeg Soza Nišikavu u septembru 2016. godine. Takođe se dovodi u vezu u pitanje Nobuaa Jamakija, koji je preminuo dva dana kasnije. Soza i Nobua su delili sobu na četvrtom spratu bolnice.

Nakon što ju je privela policija Kuboki je priznala da je ubila dvojicu muškaraca i oko 20 drugih pacijenata na odeljenju intezivne nege. Ona je to činila tokom dežurstva, u kasnim noćnim satima kada niko nije mogao da primeti.

Policija veruje da je ona sipala sredstvo za čišćenje, koje sadrži benzalkonijum hlorid, u venu pacijenata zbog čega su dva starija muškarca, Jamaki i Nišikava, umrli nakon nekoliko časova. Nakon obdukcije, ovo hemijsko jedinjenje pronađeno je u Jamakijevom telu

Razlog zašto je počinila ovoliki broj ubistava je šokirao mnoge.

Naime, Japanka je to uradila kako ne bi morala da objašnjava smrt njihovim porodicama , odnosno izbegla neprijatnost.

Kuboki tvrdi da je birala izuzetno bolesne pacijente za koje je verovala da će umreti, ali izvori tvrde da nekim žrtvama zdravstveno stanje nije bilo ugroženo. . Između aprila i avgusta 2016., četvrti sprat na kome se nalazi intezivno odeljenje javljala se serija neobičnih problema – uključujući iscepanu uniform i nebezbedno otvorenih paketa za infuziju.

Policija je potom počela da istrražuje Nišikavinu i Jamajakijevu smrt, kada je pronašla hemijsko jedinjenje na njenoj uniformi. Jakumi je potom morala da da izjavu u policiji, a drugog dana je priznala seriju ubistva..

Inače, Kuboki se kao medicinska sestra zaposlila se 2015. godine u bolnici Oguči. Zvaničnik u bolnici, rekao je lokalnim medijima da se ona "smatra odgovornom", iako je "teško da shvati o čemu zaista razmišlja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: