Glumici preti doživotna robija zbog seksualnog zlostavljanja žena

Američka glumica Elison Mak, koju naša publika najviše pamti po ulozi u seriji "Smolvil", u martu mesecu je uhapšena pod sumnjom da je seksualno zlostavljala desetine žena.

Život

Izvor: B92

Subota, 16.06.2018.

16:55

Glumici preti doživotna robija zbog seksualnog zlostavljanja žena
Foto: Getty

Zvezda televizijske serije "Smolvil", 35-godišnja glumica Elison Mak Sumnjiči se da je kao članica sekte Nxvin, zajedno sa vođom Kit Ranerom,pomagala u krijumčarenju, trgovini i podvođenju ljudi.

Glumica je uhapšena u martu mesecu u Meksiku, a sada se po drugi put pojavila na sudu gde je negirala krivicu. Elison je u utorak na sud došla iz kućnog pritvora jer je nakon što je platila pet milona dolara kaucije dobila puštena da se brani slobode.

Kako pišu američki mediji, Kitu Raneru je ista molba odbijena, jer se pretpostavlja da se u sekti Nxim nalazi veliki broj ljudi koji bi mogili da mu organizuju beg iz države. Sumnja se da je Kler Bronfman, ćerka milionera Edgara Bronfmana umešana u slučaj, a policija trenutno radi na prikupljanju dokaza.
Foto: Getty
Iako se prvobitno pisalo da se Elison pre šest godina priključila sekti, ispostavilo se da je Elison zapravo šest meseci pripadala ovom društvu. Navodi se da je Elison bila u prisnim odnosima sa Kitom, a njen glavni zadatak je bio prikupljanje novih taoca, mahom žena. Ona je naovodno bila zadužena za ucenjivanje žena i stalno dovođenje novih.

Kit je sebe predstavljao kao vođu, a sve žene su morale da budu podređene njemu. One su na telu imale tetovaže njegovih incijala, a pored toga ih je terao na rad i izgladnjivao, piše Gardijan.
Foto: Getty
Kako navodi tužilastvo, tzv ‘Nxivm ropkinje’ su izgladnjivali da bi lakše ostale u celibatu, a da bi se znalo ‘kome pripadaju’ tetovirali su ih ispod kukova.

Američki mediji tvrde da Ellison sarađuje sa tužilastvom pužajući im dokaze protiv Ranera da joj se smanji kazna, a suđenje se nastavlja 1. oktobra.

"Makova je na samom vrhu hijerarhije ovog kulta i sad je već jasno da je upravo ona vrbovala žene i izgladnjivala ih, držeći ih u uverenju kako će ih to iskustvo ojačati, dok ne bi postale idealne seksualne partnerke Kita. Svoje žrtve je terala i da gole poziraju pa bi 'šefu' dostavljala fotografije" reklo je tužilastvo.

Iako će ovaj slučaj tek u narednim mesecima dobiti svoj epilog, mediji pišu da ako se Elison ne nagodi sa tužilastvom, preti joj kazna od 15 godina zatvora do doživotne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: